Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

joi, 10 noiembrie 2016

Timpul şi omul

Joi, 3 noiembrie 2016, în sala „Auditorium” a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploieşti,a avut loc deschiderea lucrărilor Simpozionului Național ”Timpul si Omul” a XVIII-a ediție , simpozion organizat şi găzduit de Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”. Cu acest prilej a fost lansat şi volumul Anuarul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova – serie nouă, nr. VI, în care este alocat un spațiu generos studiilor științifice din domeniul orologeriei. Temele dezbătute în cadrul simpozionului, au fost structurate pe două secțiuni: Definirea timpului în concepte filozofice, ştiinţifice, religioase, artistice şi literare; Percepția timpului în lumea satului românesc; Oameni care au marcat timpul. Personalități; Evoluția și istoria orologeriei în plan universal și național; Invenții și inventatori celebri de ceasuri; Asimilarea şi evoluţia orologeriei în România, în diferite perioade istorice; Automate muzicale în patrimoniul muzeal naţional și mondial; Restaurarea ceasurilor și a cutiilor muzicale
La această manifestare anuală au participat peste 50 de invitați din țară, specialiști din muzee, memorialişti, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, colecționari și pasionați de orologerie, restauratori în domeniu.
Felicitări pentru organizarea acestui eveniment colegilor de la Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, doar cuvinte de dag şi respect pentru truditorii acestei instituţii, în frunte cu doamna Tatiana Ristea, şefa secţiei.
A fost o reală plăcere și o onoare să particip la această sesiune. Am reîntâlnit oameni dragi şi am cunoscut alţii care tind să îmi devină la fel.
Mulțumesc foarte mult pentru invitaţie şi ospitalitate .







Niciun comentariu: