Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

marți, 17 ianuarie 2017

LMK -liceul meu

VASLUI-ul neştiut-INFORMATICA a clasat Vasluiul la nivel naţional in 2016, pe locul 2 după Bucureşti 
Liceul "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui, rămâne un etalon al educaţiei
Anul 2016 a consfinţit încă o dată dominaţia exercitată la nivel judeţean dar şi naţional de Liceul “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, cu nu mai puţin de 61 de elevi calificaţi la olimpiadele naţionale, aceştia obţinând 28 de premii, menţiuni şi medalii.Marii performeri sunt Alexandra Deszo, calificată la Olimpiada Internaţională de neogreacă, Andreea-Ioana Aelenei, calificată la etapa internaţională a Olimpiadei de filosofie, şi Andrei Popa, pe care l-am prezentat deja. De asemenea, Andrei Bordeianu, Vlad Sîmbotin şi Elena Gianina Butnariu s-au regăsit în loturile lărgite la fizică şi biologie.
“Este o mândrie pentru noi şi o confirmare a eforturilor depuse atât de elevi, cât şi de către profesori. Talentul şi lunile de trudă le-au adus performanţe la cel mai înalt nivel, iar pentru asta au fost răsplătiţi. Merită toate aprecierile”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK.
Fără îndoială, 2016 a fost şi ANUL INFORMATICII pentru Vaslui 
Bill Gates există şi la Vaslui
Andrei Popa a cinstit Vasluiul şi la concursurile internaţionale. De altfel, elevul de la LMK a a avut parte de unul dintre cei mai buni ani ai săi, obţinând mai întâi locul 6 la Balcaniada de Informatică, clasare ce i-a adus medalia de argint şi a contribuit la poziţionarea lotului României pe primul loc în clasamentul general pe naţiuni.
Cea mai importantă performanţă a fost atinsă la Olimpiada Internaţională de la Kazan, unde elevul pregătit de profesorul Nicu Vlad a obţinut medalia de argint.
Ultima sa medalie de argint a fost cucerită la Turneul Internaţional de Informatică de la Shumen (Bulgaria).
Informatica a fost la rang de mare cinste, graţie performanţelor obţinute de olimpici, care au situat judeţul nostru pe locul doi la nivel naţional, după Bucureşti, cea mai bună clasare din istoria învăţământului vasluian.
Astfel, liceenii vasluieni s-au întors cu opt medalii de la Olimpiada Naţională de Informatică. Performerul ediţiei din 2016 a fost Andrei Chiriac, de la Liceul “Ştefan Procopiu”, pregătit de profesorii Dan Pracsiu, Andrei Grigorean şi Carmen Bărdiţă. El s-a clasat pe locul doi la clasa a XI-a, obţinând medalia de aur. Pe locul cinci la nivel naţional (medaliat cu argint) s-a situat un alt vasluian, Andrei Popa, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK), pregătit de profesorii Nicu Vlad şi Andrei Grigorean.
Aur a mai obţinut Cătălin Iulian Ciocan, elev în clasa a X-a la Liceul “Emil Racoviţă” (LER), îndrumat de prof. Dan Pracsiu. El s-a clasat pe locul 9 la nivel naţional, ceea ce i-a adus o menţiune, însă cu un punctaj mai mare faţă de Andrei Popa.
Medalii de argint au mai primit Sebastian Istrate, de la LMK, pregătit de prof. Nicu Vlad, Radu Ştefan Durleşteanu şi Ştefan Tudor Zaharia (ambii LMK), îndrumaţi de prof. Florica Ciurescu.
Andrei Alexandru Craiu (LER), pregătit de prof. Dan Pracsiu, a obţinut medalia de bronz. Aceeaşi distincţie a primit-o şi Antonio Ganea, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad.
Menţiune la Internaţionala de Rusă
Şcoala vasluiană s-a remarcat pe plan internaţional şi graţie lui Paul Răileanu, elev al LMK. El s-a întors de la Olimpiada Internaţională de limba rusă de la Moscova cu o menţiune specială, care îi conferă dreptul de a fi admis în învăţământul superior la orice instituţie din Federaţia Rusă!
Paul Răileanu este membru al Clubului de limba rusă de la LMK, fiind pregătit de profesoara Eugenia Creţanu. Elevul a decis ca impresiile sale de la Moscova să fie cuprinse într-un film documentar, care va fi prezentat la Festivalul Internaţional de scurtmetraj “Festimaj”, de la Meyzieu (Franţa).
În octombrie 2016, Paul Răileanu, alături de Andrei Arsene, tot de la LMK, au obţinut premiul I la concursul “Planeta Verde – Peniţa de Aur a Rusiei”. Pentru aceste performanţe, Vasluiul va avea onoarea ca în aprilie 2017 să găzduiască etapa naţională a Olimpiadei de limba rusă.
sursa:actualvs.ro

Niciun comentariu: