Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

marți, 25 aprilie 2017

Despre ideea proiectului "BACĂU-PERSONALITĂŢI ALE LOCULUI"


"BACĂU -PERSONALITĂŢI ALE LOCULUI"
L-am gândit cu ani în urmă, dar l-am pus efectiv pe hârtie abia în anul 2014, graţie colaborării mele cu jurnalistul Romulus Dan Busnea şi Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.
Un an mai tărziu, în 2015, la prima ediţie, el se va concretiza prin organizarea simpozionului "Dimitrie Berea. Rememorare 40"
Au fost atunci alături de noi: Colegiul Naţional "George Apostu" Bacău, care a dat o notă specială evenimentului prin programul artistic susţinut de Cvartetul ,,Dolce” în următoarea alcătuire:vioara l – Daniel Rotariu, vioara a ll-a – Roșu George-Ștefan , violă – Ioja Melinda-Mihaela, violoncel Andreea Dionisie. Profesor: Codrin Stan
Reamintim faptul că prima ediţie a evenimentului a fost organizat sub egida Consiliului Județean Bacău, a Complexului Muzeal ,,Iulian Antonescu” și a Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău şi s-a desfăşurat în 2 noiembrie 2015 la Muzeul de Artă Bacău, str Nicolae Titulescu nr 23.
Proiectul, îşi propune să identifice de fiecare dată, personalitati ale comunitatii locale, oameni care au avut o contribuţie importantă in cultura, politică, sport, istorie, arhitectura etc
Partea practică a proiectului, constă în organizarea de simpozioane care au drept scop aducerea în atenţia auditoriului a acestor personalităţi, scopul fiind acela de a cunoaste viata, contributia si realizarile deosebite ale unor personalitati băcăuane, recunoscute sau nu la nivel national/international dar pretuite la nivel local, oameni care au influentat pozitiv dezvoltarea comunitatii .
Se doreşte o implicare a oamenilor şi instituţiilor de cultură în recunoasterea valorii si importantei contributiei personalitatilor locale la dezvoltarea comunitatii locale iar printre rezultatele aşteptate:
-îmbogăţirea cunoştintelor legate de istoria locală
-recunoaşterea valorii şi importanţei contribuţiei personalităţilor locale la dezvoltarea comunităţii
-schimbul de experienţă.
Coordonatori de proiect: Mihaela Băbușanu şi Romulus Dan Busnea
Ulterior, ideea a fost preluată şi de alţii,uitându-se însă a se menţiona prima iniţiativă de acest gen.


În imagine, o mână de oameni comemorând cea mai mare personalitate băcăuană şi naţională a tuturor timpurilor, în 2 iulie 2014.
Cu prof. dr. Ioan Mitrea, Ilie Bârzu, Dumitru Bontaş, dr. Anton Coşa, Elena Artimon, Marina Bărbieru, Ovidiu Boldur, Virgil Panaitescu, Maria Păcuraru şi subsemnata.

sâmbătă, 15 aprilie 2017

Paşte Fericit!

Sărbătorile Pascale să vă aducă sănătate, numai gânduri bune, lumină în suflete şi multă dragoste în inimi. Un Paşte Fericit!
Şi, pentru că se potriveşte contextului, o poezie de George Topârceanu:
"Astăzi în sufragerie
Dormitau pe-o farfurie,
Necăjite şi mânjite,
Zece ouă înroşite.
Un ou alb, de-abia ouat,
Cu mirare le-a-ntrebat:
- Ce vă este , frăţioare,
Ce vă doare?
Nu vă ninge, nu vă plouă,
Staţi gătite-n haină nouă,
Parcă, Dumnezeu mă ierte,
N-aţi fi ouă…
- Suntem fierte!
Zice-un ou rotund şi frez
Lângă pasca de orez.
Şi schimbându-şi brusc alura
Toate-au început cu gura:
- Pân’ la urmă tot nu scap!
- Ne găteşte de paradă.
- Ne ciocneşte cap în cap
Şi ne zvârle coaja-n stradă…
- Ce ruşine!
- Ce dezastru!
-Preferam să fiu omlet!
- Eu, de m-ar fi dat la cloşcă,
Aş fi scos un pui albastru…
- Şi eu, unul violet…
- Eu, mai bine-ar fi să tac:
Aşa galben sunt, că-mi vine
Să-mi închipui că pe mine
M-a ouat un cozonac!..."
(La Paşti-de George Topârceanu)

joi, 13 aprilie 2017

Copilării şi pisicisme





Remember 2016-nu că s-ar fi schimbat ceva între timp...

După o zi în care meschinăriile şi persoanele meschine s-au insinuat iarăşi presant şi deranjant în viaţa mea punându-mi piedici, inventând complicaţii, vicii de procedură şi anulându-mi practic prin putere decizională bunele intenţii, un braţ de flori, o poezie scrisă de George Vieru (nu Grigore Vieru) şi o vorbă bună, au reuşit să mă reanime şi să îmi readucă zâmbetul de buze.
A se înţelege: pentru eforturile mele nu primesc nici bani pentru maşină de la primăria Bacău, nici pentru prima casă de la Consiliul Judeţean, nu voi fi decorată de Maiestatea Sa şi nu mi se vor publica viitoarele cărţi gratis; fac asta pentru că îmi face plăcere, pentru că sunt muzeolog, om de cultură, pentru că vreau să promovez ceea ce trebuie promovat şi pentru că POT.
Am citit deunăzi că “Invidia este ura faţă de superioritatea altuia.” (Paolo Mantegazza); despre asta o fi vorba?
Pentru că se poartă destăinuirile şi denunţurile, mă gândesc la modul cel mai serios să încep şi eu să fac asta.
Vă mulţumesc, vouă oameni dragi!
Comments
Marlena Averescu Doar cei frustrati care nu resusesc si nu fac mare lucru in viata sunt invidiosi si isi dau cu paretea .Te admir pentru ce faci pentru sensibilitata si sinceritates ta.
Paula Adriana Dintr-o lume în care nimeni nu face nimic,omul care creează pare a fi un ciudat.Asta este scara valorilor în societatea românească, asta este lumea în care trăim,asta facem,criticăm,invidiem,punem piedici,bârfim.Până scorul nu va fi inversat, cam așa v...See More
Angela Babusanu Pentru ca meriti.... 😘😘
Natalia Mateevici Florile primaverii!!!!
Titus Bazac Dai in masa !