Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

miercuri, 24 aprilie 2019

Ce repede se face târziu în viaţă...

"Mai târziu!!!
Mai târziu, voi vorbi cu tine..
Mai târziu te sun,
Mai târziu ne vedem,
Mai târziu, facem o plimbare..
Mai târziu îți spun ce simt,
Mai târziu vei știi ce însemni pentru mine..
Mai târziu, poate te voi iubi.., sau poate te voi uita..Lăsăm totul pe mai târziu, și uităm că „mai târziu”, nu e al nostru
Ca „mai târziu”, oamenii s-ar putea sa nu mai fie aici, lângă noi..Ca „mai târziu” s-ar putea să nu ne mai auzim, sau sa nu ne mai pese..Ca „mai târziu” cel care aleargă azi sa te strângă în brațe, poate fi legat cu fire la aparate..Ca „mai târziu”, copiii nu mai sunt copii..., și părinții nu ne mai sunt decât amintire..Ca „mai târziu”, ziua se transforma în noapte, puterea în neputință, zâmbetul în grimasă de durere... și viata în moarte..
„Mai târziu”, va fi prea târziu...!"
(Sursa text: pagina "Iarba verde de acasa", Foto: Natalia Drepina)


luni, 22 aprilie 2019

„101 VASLUIENI DE ANI” /VALORI IDENTITARE VASLUIENE: SEMNAL SPIRITUAL LA CENTENAR”

📚
  Fără îndoială sunt mulţi cei care aparţin acestui spaţiu identitar cultural vasulian însă, în acest volum, regăsim personalităţi ale timpului prezent, care şi-au intersectat parcursul la un moment dat cu cel al autorului. Cu toţii facem referire sau nu suntem de acord cu un anume corpus de valori, suntem de acord sau nu cu anumite standarde de valori care contribuie la categorisirea şi acceptarea anumitor indivizi drept personalităţi. În oricare dintre aceste două categorii ne-am afla, cred că  putem  admite  aproape în unanimitate, că acest volum poate fi un instrument de lucru care poate fi citat, analizat, corectat ulterior, adaugit, înbunătăţit şi care are rolul de a aşeza la locul cuvenit personalităţile vasluiene în marele context al culturii naţionale şi lumii contemporane.Nu este o listă a elitelor, pentru că urmărim dimensionarea în spațiu și timp, cu ce avem la îndemână pe bază de dovezi directe și concrete (opera) pentru o idee: stimularea celor de astăzi, bază de studiu pentru cei de - 14 - mâine, dovada muncii cu valențe „naționale” la începutul mileniului III”.
   În orice caz,  fie doar si simplul fapt de a încerca să faci un asemenea dicţionar, este unul care poate fi considerat îndrăzneţ şi cu siguranţă nu poate fi decât benefic şi util.„Este o altă încercare, după …77…Noduri culturale, Dicționar selectiv, 2018, care să sintetizeze prezența în cultura națională și a lumii a unor contemporani dintre cei mai reprezentativi, activi, deci vii, în 2018”. Regăsim aşadar în acest volum personalități vasluiene cu doctorate în științe, profesori cercetători, pictori, poeți și prozatori, monografiști, jurnaliști de rang național și local, primari și șefi de instituții locale, personalități a căror aport eficient au contribuit la culturalizarea și spiritualizarea locului şi care la un moment dat s-au intersectat în parcursul lor cu autorul, Dumitru V. Marin.
 Justificarea autorului este cât se poate de clară şi cuprinzătoare: “AICI este meritul lor cu totul deosebit, esențial, relevant. Cuprindem în Dicționar numai pe cei care și-au legat destinul de județ, au muncit aici, și au contribuit mai presus de puterile dar nu și de talentul lor lor la progresul concetățenilor. Fatalmente a trebuit să includem dintre cei care acoperă cât mai mult timp din suta de ani, deci mai vârstnicii. Sunt și dintre cei care au jucat un rol în preajma Revoluției, dar care din neputinți omenești nu mai apar ca activi în ultima perioadă, ca Petru Necula, Paul Munteanu, M. Proca, C.Bârsan, Brândușa - 9 - Dobriță, Dorina Stoica, ș.a. Am încercat, însă, să dăm și nume dintre cei tineri care POT să-și concretizeze mai târziu aspirațiile. Lucrarea de față este fotografia spirituală a momentului vasluian fără a fi exhaustivă sau să întrunească elemente de analiză definitivă. E un semnal, în care deliberat n-am inclus nici un politician (clasa politică este cel mai discreditat segment social, astăzi)(….)Toți cei incluși în acest Dicționar al valorilor vasluiene au contacte, cel puțin periodice, cu o masă de oameni, care să ia, reia, să conștientizeze prezența lor, aici, pe plaiuri vasluiano-moldoveano-românești, ca într-un eșantion național. În ce măsură prezența unui academician este comparabilă cu a acelui lucrător în presă care FACE jurnalism cultural și „social-politic” e de analizat, pentru că cei de aici pot face concret ceva, orice, dar aici, pentru cei de aici, dintr-un județ mereu văduvit de valori (și) din cauza asta rămas sărac și înfeudat”.
 Îi reamintesc aici, într-o ordine aleatorie, doar pe unii dintre ei : Lucian Pârvoiu,  Cătălin Striblea, Marcel Anghel, Felicia Atanasie, Ioan Baban, Nicolae Balan, Siomion Bogdănescu, Costin Clit , Theodor Codreanu, Oltea Răşcanu Grămăticu, Serghei Coloşenco, Năstasă Forţu, Daniela Gîfu, Marcel Iorga, Valeriu Lupu, Mircea Mamalaucă, Dorin Mihăilescu, Adrian Porumboiu, Dan Ravaru, Larenţiu Şoitu, Ben Todică, Constantin Toma , Nicolae Viziteu, , Ion Gh. Pricop, Teodor Pracsiu, Valentina Teclici, Mihai Apostu etc
Sunt onorată  să mă aflu şi eu în această carte alături de personalităţi de calibre şi din domenii atât de diferite. Continui, poate subiectiva mea enumerare, menţionându-i pe: Petruș Andrei,  Serghei Coloșenco, Ana Balan, Gelu Voicu Bichineț, Simion Bogdănescu, Vasilica Grigoraș, Val Andreescu, Laurenţiu Chiriac, Cristian Lapa, Ion Brişcaru, Ioan Toderaşcu sau Ana Urma.
Fără doar şi poate,  Dicționarul „101…” este un fel de mozaic, nu în planuri multidimensionale ci cât se poate de reale, cu opiniile și valorile cele mai diverse, fără a putea fi vreodată complete, ci, în funcție de accesul nostru la informație”.  
  Concluzionez această succintă semnalare aprecind acest demers ca fiind mult mai mult decât un simplu cumul de aprecieri sau portrete, el fiind  un intrument-mărturie de factură culturală.      Dealtfel, simpla enunţare  a numelor câtorva personalităţi care apar în acest volum şi diversitatea domeniile pe care ele  le reprezintă, ne indreptăţeşte să afirmăm acest lucru.

(Dumitru V Marin,  101 VASLUIENI DE ANI” /VALORI IDENTITARE VASLUIENE: SEMNAL SPIRITUAL LA CENTENAR”,  Editura PIM, Iaşi, 2019-Mihaela BĂBUŞANU)

duminică, 21 aprilie 2019

vineri, 19 aprilie 2019

Jessie J - Price Tag ft. B.o.B

"Seems like everybody's got a price
I wonder how they sleep at night
When the sale comes first
And the truth comes second"


miercuri, 17 aprilie 2019

Mulţumiri doamnei avocat Dana Revnic pentru donaţii!

Mulţumiri doamnei avocat REVNIC din Cluj pentru impresionanta donatie de carte de la Centrul Medico-Social din Bacesti/Vaslui si Scoala cu clasele I-IV Băbuşa, com Băceşti, jud Vaslui!

sâmbătă, 13 aprilie 2019

+ 1 AN FĂRĂ TINE....

+ In memoriam GIANINA PANICAN
Este posibil ca imaginea să conţină: floare, plantă şi natură

ASIGURĂRI AUTO!!

Vă aduc la cunoştinţă faptul că începând de astăzi, 12 Aprilie 2019, colaborez cu un broker de asigurări pentru asigurările auto.În consecinţă, vă invit să apelaţi cu încredere la serviciile mele şi vă mulţumesc anticipat pentru încredere.
Pentru simulare de preţ îmi puteţi trimite copia buletinului şi a certificatului pe WhatsApp sau e-mail: dragoneasa@yahoo.ca 
Dacă din anumite motive, nu pot răspunde pe loc, vă contactez de îndată ce timpul mi-o va permite(şi cât mai repede posibil).
Aşadar, dacă sunteţi pe punctul de a încheia o asigurare auto sau aveţi în vedere una, acum ştiţi la cine puteţi apela. :)
Mulţumesc!


miercuri, 10 aprilie 2019

Nu ar fi rău să sărbătorim şi noi o astfel de zi!

La 10 aprilie, în diferite ţări ale lumii este marcată o sărbătoare de familie – Ziua fraţilor şi a surorilor (Siblings Day). Iar în SUA această sărbătoare este numită Ziua naţională a fraţilor şi surorilor (National Siblings Day) şi este menită să continue tradiţia de celebrare a legăturilor de familie şi de rudenie şi să consolideze relaţiile dintre persoanele apropiate, aşa cum sunt relaţiile dintre fraţi şi surori.


luni, 8 aprilie 2019

Me before and after!


Vă invit să vă alăturaţi grupului de mai jos!

Dragi mămici cu pitici vă invit să vă alăturaţi grupului MĂMICI CU PITICI-DONAŢII, SCHIMBURI, ÎMPRUMUTURI pentru a reuşi închegarea unei comunităţi cât mai active, mari, spre beneficiiul general.Mai jos aveţi link-ul pe care îl puteţi accesa.
"Bună ziua, dragi mămici/părinţi!
Bine aţi venit! Acest grup a fost creat în ideea de a ajuta mămicile/părinţii aflaţi într-o oarecare dificultate cu atâtea cheltuieli care apar, inerent, atunci când aduc pe lume un copil sau când ai copil sau copii în general. Copiii cresc, se plictisesc de jucării, iar hăinuțele le rămân repede mici. În afară de hăinuţe, nu o să mai avem nevoie nici de cărucior, balansoar, masuţă-scăunel pentru bebe, jucării sau pătuţ. Hai sa renunțăm la ce nu ne mai trebuie și să păstrăm doar ceea ce ne este de folos Rog membrii grupului cât și pe cei care vor intra,sa țină cont ca acesta este un grup unde ne ajutăm fără foloase bănești! Se va ține cont de orice raport. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele discuții pe tema asta însă cei care își vor însuși dreptul de afacere pe seama celor care au nevoie de ajutor,vor fi obligatoriu blocați! Cei care pot da o mână de ajutor anumitor persoane,o pot face fără drept de obligație! Înainte să aruncați ceva, ganditi-va dacă nu cumva altcineva s-ar putea bucura sau folosi de acel lucru.Pot fi eu, poti fi tu sau oricare dintre noi cei de aici. Puteţi doar dona, împrumuta sau face schimb. Postările vor purta unul din tilurile:DONEZ, ÎMPRUMUT, SCHIMB sau CAUT. Ne rezervăm dreptul de a accepta sau elimina din grup persoanele care nu respectă regulilie grupului si se inscriu aici din alte interese. O precizare de final: in momentul cind hainele sau lucrurile se donează, să se specifice acest lucru ca să putem inchide postul, precizându-se si cui anume au fost donate. Vă mulțumesc! Spor la DONAT, SCHIMB, IMPRUMUT sau CAUTAT. "

duminică, 7 aprilie 2019

Şansă şi neşansă

"Pentru formarea unui om sunt esenţiale întâlnirile. Dacă nu eşti atent, ratezi aceste întâlniri. Deci trebuie să fii atent tot timpul, trebuie să priveşti tot timpul în jurul tău conştient că de peste tot ţi se fac oferte de destin. Şi că, dacă le ratezi, ceva din tine se pierde ireversibil. Nu revine a doua oară o şansă care ţi se oferă. Dacă ratezi cele trei-patru întâlniri esenţiale ale vieţii tale, un mare profesor, o mare iubire, un prilej, nu neapărat un om, poate să fie un prilej, dacă ratezi acel prilej, te pierzi ca o cometă pe o orbită marginală". (Andrei Pleşu)
sursa foto: Academia de Coaching

Donez câteva hăinuţe pentru 3-9 luni (amestecate).Ridicare de la domiciliu.








miercuri, 3 aprilie 2019

Amintire dragă de fix acum 4 ani!

O amintire dragă de fix acum 4 ani.

Conferinţa ştiinţifică "Omul cucutenian" susţinută de dl profesor DUMITRU BOGHIAN.

luni, 1 aprilie 2019

bătrâna mama-
astăzi cornii înfloriţi

tot mai în ceaţă

NICHITA FOREVER

"Pe urma ne vedeam din ce în ce mai des.
Eu stateam la o margine-a orei,
tu - la cealalta,
ca doua toarte de amfora.
Numai cuvintele zburau intre noi,
inainte si inapoi.
Virtejul lor putea fi aproape zarit,
si deodata,
îmi lasam un genunchi,
iar cotul mi-infigeam în pământ,
numai ca să privesc iarba-nclinata
de caderea vreunui cuvint,
ca pe sub laba unui leu alergind.
Cuvintele se roteau, se roteau intre noi,
inainte si inapoi,
si cu cât te iubeam mai mult, cu atât
repetau, intr-un virtej aproape văzut,
structura materiei, de la-nceput".
(Nichita Stănescu-Poveste sentimentală)