Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

vineri, 31 decembrie 2021

La mulţi ani, 2022!

🥳"Vă doresc vise fără număr şi o dorinţă nebună de a realiza câteva. Vă doresc să iubiţi ceea ce e de iubit şi să uitaţi ceea ce e de uitat. Vă doresc pasiuni, vă doresc tăceri. Vă doresc cântece de păsărele dimineaţa şi răsete de copii. Vă doresc să respectaţi diferenţele celorlalţi, fiindcă meritul şi valoarea fiecăruia sunt adesea de descoperit. Vă doresc să rezistaţi împotmolirii, indiferenţei şi virtuţilor negative ale epocii noastre. Vă doresc de asemenea să nu renunţaţi niciodată la căutare, la aventură, la viaţă, la iubire, căci viaţa este o aventură minunată la care nici o persoană rezonabilă nu trebuie să renunţe fără luptă crâncenă. Vă doresc mai ales să fiţi voi înşivă, mândri de cine sunteţi şi fericiţi, căci fericirea ne este adevăratul destin."

SĂNĂTATE, BUCURII ŞI ÎMPLINIRI! LA MULŢI ANI!


Doamne Ajută!

"Binecuvintează, Doamne, viața noastră și ne izbăvește în Anul cel Nou care vine și în toți anii vieții noastre de necazuri, de primejdii, de războaie și de toată răutatea și nedreptatea, dăruindu-ne tuturor zile bune și îndelungate, cu bună sporire și folos în munca noastră, cu fericire și liniște, ca să-Ți mulțumim pururea pentru toate și Ție mărire să înălțăm, împreună și Părintelui Tău Celui fără de început și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh acum și pururea și în vecii vecilor. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii. Amin!"


La mulţi ani, 2022!

“Binecuvintează, Doamne, viața noastră și ne izbăvește în Anul cel Nou care vine și în toți anii vieții noastre de necazuri, de primejdii, de războaie și de toată răutatea și nedreptatea, dăruindu-ne tuturor zile bune și îndelungate, cu bună sporire și folos în munca noastră, cu fericire și liniște, ca să-ți mulțumim pururea pentru toate și Ție mărire să înălțăm, împreună și Părintelui Tău Celui fără de început și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh acum și pururea și în vecii vecilor.

Ţie, Doamne, ne plecăm genunchii sufletului şi ai trupului nostru. Ţie singurului Bun şi fără de păcat, Ţie adevăratului Dumnezeu, care ai făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele, toate cele văzute şi nevăzute. Ţie, Dumnezeule, ne închinăm, Te lăudăm, îţi mulţumim şi Te rugăm. Caută cu milostivire spre smerita noastră rugăciune şi primeşte mulţumirile, laudele şi cererile noastre.

Te rugăm, Dumnezeule, să ne dai răbdare, înţelepciune, dragoste desăvârşită, nădejde nezdruncinată şi toate virtuţile care ne trebuie ca să ne mântuim. Apără-ne de oameni gâlcevitori, de oameni rătăciţi, de patimi şi păcate. Ajută-ne, Doamne, să nu ne lepădăm de Tine în nici un fel. Te rugăm acum, Dumnezeul nostru, să cauţi cu milostivire. Și să faci ca să fie primite la Tine toate cele lucrate de noi, nevrednicii în numele Tău, în anii trecuţi până în clipa de faţă: rugăciunile, cântările, milosteniile la săraci şi toate ostenelile noastre. Căci ştim că noi nu avem nimic al nostru, ci am luat totul dintru ale Tale.Amin”


joi, 30 decembrie 2021

ÎN "JURNALUL ISRAELIAN" nr.63 -2021, pag, 48-49

Prezentă cu câteva haikuuri în "JURNALUL ISRAELIAN" nr.63 -2021, pag, 48-49
Mulțumesc scriitorului Adrian Grauenfels!




luni, 27 decembrie 2021

Am fost copil şi am avut o astfel de copilărie sau totul este doar o închipuire de-a mea?

"Demult, într-o iarnă, mi-am trimis copilăria să se dea cu sania. Nu s-a mai întors, dar o visez în fiecare noapte".
(Marin Sorescu)

Am fost copil şi am avut o astfel de copilărie sau totul este doar o închipuire de-a mea? Sunt zile în care aproape nu mai sunt sigură de răspuns dar când ninge ca acum, nu mai am ezitări, ştiu sigur că am trăit aşa ceva, că am avut o copilărie magică, fericită,  într-o lume miniaturală, aproape de basm.
imagine preluată de pe: https://www.monitoruldedorna.ro, probabil pictură David Croitor

vineri, 24 decembrie 2021

DRAGONEASA în haine noi, de sărbători!

"Dragoneasa/La Dragonesse"
Ediţie revizuită, adăugită şi, cel mai important, cu TRADUCERE ÎN FRANCEZĂ.
Traducerea aparţine scriitoarei FLORENTINA STANCIU careia îi mulţumesc încă o dată şi pe această cale pentru minunata oprotunitate şi frumosul rezultat.
Editura "Ateneul Scriitorilor", Bacău 2021, autor Mihaela BĂBUŞANU






duminică, 19 decembrie 2021

Have I the Courage To Change?

"Timpul e un lut uşor de modelat în mâna iubiriii . Te rupe, te bate, te sfărâmă, te amestecă cu apa lacrimilor şi te trânteşte pe o piatră. Apoi te învârte şi te apasă în acelaşi timp până când îţi dă o formă nouă".



vineri, 17 decembrie 2021

Atunci când cireşul înfloreşte în decembrie...

Bucuroasă că mă număr printre cele 16 autoare prezente cu poeme haiku în acest volum, pentru tot atâtea teme date.
Autoarele sunt din România, Italia, Tunisia şi Franţa, coordonatoarea volumului, Doina Maria Tudor
Antologie haiku, Editura Pim, Iaşi 2021



joi, 16 decembrie 2021

RUMI

"Prefer să te iubesc în tăcere,
pentru că în tăcerea mea nu întâmpin respingere.
Prefer să te iubesc în singurătate,
pentru că în singurătatea mea nu aparţii nimănui, ci doar mie.
Prefer să te ador de la distanţă,
pentru că distanţa ne ţine pe amândoi departe de durere.
Prefer să te ţin prizonieră în gândurile mele,
pentru că în gândurile mele doar eu am libertatea de a decide.
Prefer să te sărut în bătaia vântului,
pentru că vântul este mai delicat decât buzele mele.
Prefer să te îmbrăţisez în visele mele,
pentru ca visele mele sunt fără sfârşit."



miercuri, 15 decembrie 2021

Haideti la muzeu!

În aceste zile friguroase şi întunecate de decembrie, vă invităm într-o călătorie nostalgică la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” str 9 mai, nr 7, în care să vizitaţi expoziţia noastră TEMPORARĂ „100 de ani de istorie reflectată în oracole şi caiete de amintiri”.
În preţul biletului întră şi vizitarea expoziţiilor permanente, aşa încât, dacă nu aţi ajuns până astăzi la muzeu, este timpul să o faceţi.
Expoziția cuprinde aproximativ 900 de oracole, caiete de amintiri din intervalul 1880-1980, fotografii de epocă și obiecte școlare care fac parte din colecția particulară Cristian și Mihai Dumitru, Asociația Muzeul Jucăriilor București.
Vă invităm să le descoperiţi şi să lăsaţi un semn al trecerii dumneavoastră pe acolo în „Oracolul expoziţiei”.
Expozitia poate fi vizitată intervalul orar 9.00-17.00, de MARŢI până DUMINICĂ. 



vineri, 10 decembrie 2021

Live in dreams!

"Îți învelesc cuvintele-n secrete,
Și le ascund pe cerul ne-nțeles,
Se vor preface-n tinere comete,
Citindu-le doar cel ce te-a ales.
(Mircea Trifu)


joi, 9 decembrie 2021

Despre ceea ce scriu, spun sau postez

Tot ceea ce scriu, spun sau postez pe pagina personală de Facebook https://www.facebook.com/mihaela.babusanu.amalanci/, pe blogul personal http://mihaela-babusanu-amalanci.blogspot.com/, pe pagina de facebook “Bacău personalităţi ale locului”https://www.facebook.com/Bac%C4%83u-personalit%C4%83%C5%A3i-ale-locului-981854718563246, “Derzis Eruditio-Culture Conecting People”https://www.facebook.com/groups/720323874803351, pe pagina satului Băbuşa https://www.facebook.com/SatBabusa, pe grupul " Donaţii, schimburi şi împrumuturi Bacău" https://www.facebook.com/groups/2185263598384537 sau pe YouTube https://www.youtube.com/channel/UCmlZtHQgL0IwL4AwmrIwVFQreprezintă opiniile mele personale. Ele nu au nicio legătură cu poziţia angajatorilor sau a colaboratorilor mei şi, uneori, nici măcar cu părerile familiei.
Celelalte postări, în marea lor parte, sunt informaţii despre evenimente culturale, sportive, personalităţi, memorialistică, proiecte, reuşite, muzee, reviste, iniţiative, donaţii, artă, poezie etc şi bun simţ


miercuri, 8 decembrie 2021

Onoraţi de asemenea apreceri!

Mulţumim frumos, dna Mara!
Noi suntem onoraţi de asemenea aprecieri!
Mulţumesc prietenilor Cristian şi Mihail Dumitru fără de care această expoziţie nu ar fi avut loc!

Vă aşteptăm la muzeu să vizitaţi expoziţia!"Începutul lunii decembrie 2021 mi-a oferit o mare bucurie. Revelaţia de a mă întoarce în timp sau, mai curând, timpul s-a întors la mine.Cum? Muzeologul Mihaela Băbuşanu, de la Complexul muzeal Iulian Antonescu din Bacău, a avut inspiraţia de a da curs unei expoziţii, mai rar întâlnită, ,,A o 100 de ani de istorie reflectată în oracole şi caiete de amintiri,fotografii din colec’ia Muzeului Jucăriilor Bucureşti”.

Într-una dintre discuţii, am promis Mihaelei că voi vizita expoziţia. Sâmbătă, 4 decembrie am purces spre locul care mă aştepta şi aşteptam, şi eu, să-mi astâmpăr setea.

Am deschis uşa. Am trecut pragul. Toate exponatele mă aşteptau să-mi vorbească. Să se prezinte în haina lor, păstrată de cei care le-au făurit şi le-au hrănit cu atâţia ani în urmă, ca pe nişte bijuterii. Îi felicit şi le mulţumesc pentru şansa pe care ne-au oferit-o şi nouă, publicului băcăuan să putem vedea ca orbul vindecat de Hristos. Să ne reamintim şi să trăim începând cu anul 1890 până la Revoluţia din 1989 urmărind etapele istorice.

 Eu singură într-atâta spaţiu. Între vitrine pline cu oracole, cugetări, suveniruri, cărţi de poezie, panouri cu amintiri, iar pereţii îmbrăcaţi în fotografii, fie şcolăreşti, fie de promoţie, elevi şi cadre didactice sau de alt fel. Ce mi-a atras atenţia, într-un mod expres, a fost tăbliţa de scris. Lipsea doar numele meu de pe ea.Urmau exponate din anii1932- 1940... 60 – 80...70-80 obiecte ale şcolarului cu uniforme, matricole, cravate de pionier şi şoimii patriei...insigne... Privindu-le chipurile, mostrele, manualele şcolare în diferite perioade ale existenţei noastre ...pentru că privindu-i pe ei ne vedem pe noi, buni, foarte buni  sau mai puţin buni. Pentru câteva clipe nu mai eram eu, cea care intrasem. Îmi vedeam trecutul în tot acel spaţiu, care îmi punea emoţiile la încercare. Oracolele şi amintirile scrise cu cerneală neagră ori albastră, cu o caligrafie demnă de invidiat de pixurile şi stilourile prezentului. Cuvintele rostite cu sinceritatea naivităţii. Cu aşteptările, iluziile sau deziluziile. Flacăra şi pasiunea din lăuntrul lor. Firul invizibil al vieţii tămăduitoare cu omenescul din ei.

Te iubesc este trecutul                                Dacă timpul care trece

Te iubesc este prezentul                    Te va face a mă uita

Viitorul alege A Fi                                      Las`o lacrimă să cadă

Te iubesc până oi muri.                     Pe iscălitura mea.

           Priveam...priveam...priveam. Mă întorceam înapoi, păşeam înainte. Mă aflam între două lumi care se completau una cu alta. Care se continuau una pe alta. Trăiam... trăiam timpul în muţenie. Îmi auzeam palpitaţiile în acea Tăcere a Tăcerii. Lăsată în sinele ei căpăta strălucirea smaraldului. O Lume a prospeţimii pure, neatinsă de neadevăr. A visării şi a împlinirilor basmice., cu o candelă cu lumina veşnic călăuzitoare.

Mă aflam între timpuri. În discursul de acum 100 de ani, Nicola Tesla spunea: ,, Timpul nu poate fi oprit. Încotro merge El... noi...Timpul îşi urmează cursul lui. Noi suntem cei ce trebuie să ne integrăm în El, nu El în noi. Noi trecem prin timp ca păsările prin aer, trebuie doar să ne adaptăm legilor lui. Pentru Timp este un exerciţiu care se repetă la mii de ani distanţă. Cât merge, unde se opreşte...nu ştim, ăsta-i proiectul lui...

,, Se nasc şi la Moldova oameni!...”

De oameni ca Mihaela Băbuşanu, avem nevoie.  Îi doresc un mers drept. Majestos. Pentru A FI ceea ce este !

  Onorată!"




luni, 6 decembrie 2021

Arhanghelul MIHAIL

"Mihail este îngerul morții, care întâmpină sufletele celor morți imediat ce acestea părăsesc trupurile; el trece sufletele de cele 24 de vămi ale văzduhului și gonește cu sabia de foc pe demonii care îndrăznesc să se apropie; îngerul Mihail este purtător de lumină, cel ce va anunța sfârșitul lumii și Judecata de apoi, „trâmbițând trâmbița cea de pe urmă”; uneori, Arhanghelul Mihail are în pază și apărare cheile Porților Împărătești ale Raiului".
Romulus Antonescu – Dicționar de simboluri și credințe tradiționale românești



duminică, 5 decembrie 2021

Ţie...

Balada trecerii prin spini

"Nu am ce să-ţi mai cer,
După cât te-ai schimbat.
Sub un alt colţ de cer,
Alte clopote bat…
Suntem doar doi străini
Care nu-şi mai vorbesc.
Printre atâţia spini
Cum să-ţi spun “te iubesc”?
Nu am ce să mai fac,
Prea departe te-ai dus.
Şi îmi vine să tac
După ce ai apus.
Suntem doar doi străini
Care nu-şi mai vorbesc.
Printre atâţia spini
Cum să-ţi spun “te iubesc”?
Ţie ţi-a trecut iubirea,
Mie mi-a trecut uimirea,
Ţie ţi-a rămas lumina,
Mie lacrima şi vina…"
(George Țărnea – Balada trecerii prin spini)


vineri, 3 decembrie 2021

📌Vă aşteptăm să vizitaţi expoziţia “100 de ani de istorie reflectată în oracole şi caiete de amintiri”!

📌Vă aşteptăm să vizitaţi expoziţia!
📖Expoziţia te îndeamnă la "întoarcere în timp, meditaţie, regăsire" (R.D, în "Oracolul expoziţiei")
Chiar dacă nu trăim cele mai frumoase zile, expoziţia noastră, “100 de ani de istorie reflectată în oracole şi caiete de amintiri” a fost vizitată de mai multe clase de elevi ai Școlii Gimnaziale "Constantin Platon", ai Şcolii "Ion Creangă" şi ai Școlii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” din Bacău, de asemeni de copii din Roman şi, bineîneţeles, de vizitatori individuali atraşi de farmecul vremurilor de odinioară!
Rezervări şi informaţii la tel: 0234512444.
🤝Expoziția cuprinde aproximativ 900 de oracole, caiete de amintiri din intervalul 1880-1980, forografii de epocă și obiecte școlare care fac parte din colecția particulară Cristian și Mihai Dumitru, Asociația Muzeul Jucăriilor București.
Va putea fi vizitată în intervalul orar 9.00-17.00, de marți până duminică, cu excepția sărbătorilor legale.
✒️La intrarea în expoziţie, veţi găsi şi ORACOLUL EXPOZIŢIEI, pe care vă invit să îl completaţi.📖
INIŢIATORI, TRUDITORI şi ORGANIZATORI:
Cristian şi Mihail DUMITRU, Asociaţia Muzeul Jucăriilor Bucureşti şi Mihaela BĂBUŞANU, Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" Bacău







miercuri, 1 decembrie 2021

La mulţi ani, România!

Mulţumiri pentru selecţie!

Zi Naţională –
pe repeat imnul ţării
dintr-un megafon

Sursa foto: https://citymaps.ro/

https://dincoloderetinahaiku.wordpress.com/2021/11/30/1-decembrie-ziua-nationala-a-romaniei/?fbclid=IwAR1nnniZquqV1dqW0qxDqNktFJr7y9XCRRPiRNz1zuv1we9q2baJWdtjgnk


marți, 30 noiembrie 2021

Mulţumesc!

Luată de tăvălugul ultimelor evenimente am uitat să mulţumesc colegilor de Complexul Muzeal Național Neamț, pentru publicare şi exemplarul trimis.




luni, 29 noiembrie 2021

Tot din ciclul "Poemele toamnei". Mulţumiri pentru selecţie, felicitări tuturor!

amurg de toamnă –
prin bătătura curţii
numai frunzele
https://dincoloderetinahaiku.wordpress.com/2021/11/26/poemele-toamnei-haiku-3/?fbclid=IwAR2CAfWNRLtSzfTr4Xf_frh9EtQ4I0X_U2w-hU4AVjz9lz1k3TJvWD2LLiM


sâmbătă, 27 noiembrie 2021

Poemele toamnei. Mulţumesc pentru selecţie!

prima-ntâlnire –
frunzele de pe alei
luate de vârtej
https://dincoloderetinahaiku.wordpress.com/2021/11/26/poemele-toamnei-haiku/?fbclid=IwAR2UCI_TJdckORCIupKo0hySHwpAWd5fSiSMD6d-ihv9uJHCJCZvezQoITU


marți, 23 noiembrie 2021

30+1 lucruri pentru o viață sănătoasă

1. Treziți-vă și nu mai stați niciun minut în plus în pat. E timp mort. Trezirea la aceeași oră oferă energie, timp pentru un mic dejun relaxant, citit, meditație, puțin sport. Ea reglează și somnul.
2. Meditați un sfert de ceas, într-un loc cât mai liniștit. O puteți face imediat după trezire și/sau seara. Stați comod, respirați adânc și controlat, concentrați-vă pe diferite zone ale corpului, apoi plimbați gânduri pozitive de colo-colo, respingând orice altceva.
3. Țineți-vă lucrurile din jur în ordine. Faceți patul înainte de toate. Țineți totul cât mai ordonat și curat.
4. Luați un mic dejun liniștit, fără distrageri de atenție. El poate conține un senviș, fructe, cereale (ideal înmuiate din timp, să se digere mai ușor), lapte, orice vă place în cantități moderate. Puteți bea o cafea sau o cană de ceai verde sau negru, ideal fără zahăr.
5. Faceți sport, de la înot până la jogging. Faceți sport ușor chiar dacă aveți probleme cu inima, spre exemplu după un infarct miocardic sau după conversia unei fibrilații atriale (după consultul medicului, desigur). Sportul ne menține într-un tonus fizic și psihic excelent, reducând considerabil riscul unor afecțiuni.
6. Un duș cu apă mai rece este tonifiant și anxiolitic. Poate ajuta și la ameliorarea hipersudorației. Dușul de dimineață are și o componentă meditativă, dar și de realizare a unui plan scurt de atac al zilei ce tocmai se deschide. Spălați părul cu apă călduță, iar dacă suportați, reduceți treptat temperatura apei pentru restul corpului.
7. Cuprindeți-vă ziua între două zâmbete. Energia pozitivă atrage energie pozitivă. Zâmbiți! Veți face totul mult mai ușor. Tineți minte asta: un comportament aspru, egoist și rece îi închide omului în față toate ușile și mai ales toate inimile. Omul vesel, deschis, recunoscător și bun va avea în jurul lui un univers pozitiv, plin de oportunități și de iubire.
8. Învățați să trageți acțiunea lângă intenție. Degeaba vrem să facem ceva dacă rămânem la stadiul de idee. Acționând, făcând lucruri aparent mărunte, generăm o stare de bine în noi.
9. Nu mâncați prea mult la prânz. Cei ce se îndoapă la masa de prânz devin imediat somnolenți – motivul este redistribuția sangvină. Scade și randamentul intelectual. O masă cu doze moderate din mai multe tipuri de alimente este ideală pentru prânz. Gândiți-vă să așezați 2/3 din calorii în prima parte a zilei.
10. Respirați adânc aer curat, repetat. Există tehnici de respirație, multe utilizate și în meditație. Creierul se va simți excelent și veți gândi totul mult mai limpede. Trageți aer adânc, țineți aerul în plămâni pentru 8-10 secunde, expirați prelung. Repetați. Găsiți un loc adecvat pentru asta (capitala e infectă în multe zone).
11. Dormiți cam opt ore pe zi. Este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții. Fără cafea și alte substanțe excitante (alcool) în a doua parte a zilei, fără lichide multe seara, fără cină bogată, fără sport după șapte seara, fără televizor. Citiți un roman ușor, respirați adânc, meditați, scrieți în jurnal, așterneți pe o hârtie lucrurile care vă macină.
12. Faceți cu o seară înainte sau dimineața o listă cu 5-7-10 lucruri pe care vreți să le faceți în ziua respectivă. Sau cu idei pe care ați vrea să le materializați cândva.
13. Oferiți-vă mici recompense după ce ați făcut anumite lucruri.
14. Cina trebuie să fie cât mai ușoară. Fără fructe. Fără alimente grele. Fără alcool.
15. Comunicați cu cei din jur. Suntem ființe sociale și ne simțim mai bine stând alături de semenii noștri, vorbind cu ei, râzând cu ei, îmbrățișându-i, iubindu-i. Legăturile veritabile interumane asigură sănătate și longevitate.
16. Trăiți totul cu uimire. Lăsați-vă impresionați de tot ce se întâmplă în jurul vostru și fiți recunoscători pentru că ați primit cel mai frumos cadou: viața.
17. Simplificați, nu complicați. Păstrați mai puține lucruri materiale în jurul vostru. Reduceți cheltuielile inutile. Renunțați la oamenii care vă trag în jos cu energiile lor negative. Reduceți opțiunile multiple care vă solicită mintea. Simplificați tot ce puteți.
18. Lărgiți zona de confort. Numai așa puteți evolua. Cunoașteți oameni noi, faceți lucruri noi, învățați alte și alte informații, căpătați alte și alte aptitudini.
19. Hidratarea e deosebit de importantă. După paharul de dimineață, beți apă în mod constant. Sucurile carbogazoase sunt nocive. Chiar și cele dietetice, fără zahăr, cresc riscul cardiovascular. Beți apă simplă, dar ascultați-vă mecanismele corpului și nu exagerați.
20. Călătoriți. E una dintre investițiile cele mai bune pe care le puteți face.
21. Dacă puteți face un lucru în câteva minute, abordați-l imediat și nu-l lăsați pentru mâine. Asta vă va da ritm și apetit pentru a face tot mai multe lucruri.
22. Visați. Cu ochii deschiși sau închiși, visați la o viață mai bună. Veți pune bazele schimbării și totul se va petrece așa cum vă doriți cel mai tare, dacă aveți mintea concentrată pe acel lucru. Cu ambiție apoi, luptați, puțin câte puțin, să construiți schimbarea.
23. Citiți în fiecare zi, cât de mult puteți. Luați o carte cu voi oriunde, la metrou, la o cafenea, la job. Ajungeți în locuri multiple fără să vă mișcați din loc. Recurgeți seara la un roman ușor, mintea se liniștește mai bine așa, veți dormi mai eficient.
24. Felul în care vă consumați o zi vă arată felul în care vă trăiți întreaga viață. Dincolo de orice concept, sunt mari șanse să aveți una singură. Iubiți-o și iubiți-vă, iubindu-i pe ceilalți în același timp.
25. Îmbrățișați creativitatea. Scrieți, compuneți, inventați, desenați, imaginați, visați. Când faceți ceva creativ, viața devine mult mai interesantă.
26. Țineți un filtru: respingeți lucrurile negative care vă pot măcina pe dinăuntru și acceptați înăuntru lucrurile pozitive.
27. Spuneți un lucru pozitiv când ajungeți seara acasă. Da, vi se vor întâmpla multe chestiuni negative în trafic, la un ghișeu, la birou. Dar și multe pozitive. Când ajungeți acasă, povestiți ceva frumos celorlalți. Veți seta energii pozitive și veți vedea cum ceilalți se vor plia pe starea impusă de voi.
28. Plimbați-vă pe jos în fiecare zi. Mersul pe jos e sănătate curată. 3-5-7 kilometri, încercați să parcurgeți anumite distanțe, la pas susținut.
29. Mai puține scuze. Mă doare una și alta, sunt obosit, nu am energie, mi-e teamă, nu am chef. Pentru ceilalți, veți fi un ghimpe în pulpa degetului. Renunțați la toate scuzele și începeți să faceți lucruri, să ieșiți din zona de confort, să vă recâștigați forma și ritmul, să-i uimiți pe cei de lângă voi cu optimismul vostru. Nimeni nu vrea prieteni care se plâng tot timpul.
30. Încercați să faceți cel puțin o faptă bună pe zi. Există pe undeva o compensare în viață și lucrurile vi se vor reîntoarce când vă așteptați mai puțin. Dar nu vă gândiți că se vor întoarce, că aici e toată frumusețea.