Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

miercuri, 14 iunie 2017

Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice “Rolul muzeelor memorial în muzeografia românească”, ediţia a XII-a, Vălenii de Munte

Muzeul Memorial “Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, a organizat în perioada 8-10 iunie 2017, a XII-a ediţie a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice “Rolul muzeelor memorial în muzeografia românească” cu prilejul aniversării a 146 de ani de la nașterea savantului.
Le mulţumim colegilor de la Vălenii de Munte pentru invitaţie, amabilitate, frumoasa colegialitate de care dau mereu dovadă dar pentru comunicările deosebite pe care am avut bucuria de a le audia cu acest prilej. A fost o onoare să cunosc câţiva dintre colegii noştri de breaslă care nu doar că sunt nişte personalităţi remarcabile, cercetători neobosiţi, membri corespondenţi ai Academiei, scriitori, istorici, bine cunoscuţi memorialişti, iubitori de ştiinţă şi cultură dar şi OAMENI deosebiţi înainte de toate, mereu deschişi, dornici să te îndrume, coordoneze sau chiar să te ajute.Au fost zile pline, comunicări remarcabile prin conţinut, interesante sau atractive, încununare a muncii specialiştilor din muzee.
În plen a fost o încântare să îi audiem pe: prof.univ.dr. Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei “Carol I”, membru corespondent al Academiei Române care a vorbit despre “Iulian Antonescu în amintirea urmaşilor”, pe prof.dr. Alex Mihai Stoenescu vorbind despre “Mentalitatea tranzacţională, capitulaţii, statalitate modernă” sau pe peotul şi jurnalistul Lucian Avramescu, care a vorbit despre Vălenii adolescenţei sale.
Prima parte a dezbaterilor s-a încheiat cu depuneri de flori la bustul lui Nicolae Iorga din incinta muzeului și la statuia profesorului din centrul orașului.
Mulţumiri colegilor de la Văleni, celor de la Ploieşti şi unele suplimentare colegei Claudia Giannotti, care de fiecare dată s-a străduit şi a şi reuşit să fie o gazdă excelentă.
Să ne reîntâlnim cu bine!














Niciun comentariu: