Mulţumiri pentru invitaţia de colaborare şi participare!
Mult succes evenimentului!
În cadrul programului artistic va evolua şi cvartetul ,,Adagio”, de la Colegiul Național de Artă,,George Apostu” din Bacău, sub îndrumarea și coordonarea profesorului Codrin-Emanuel Stan.
PERSONAL AND NON PERSONAL MATTERS -“LOVE ALL, TRUST A FEW, DO WRONG TO NONE" Evenimente culturale, poezie, memorialistică, personalităţi, istorie, memorii, emoții, povești, senryu, haiku, articole de presă, simpozioane, promovare culturală, muzee, semne şi însemne, zodiac, vernisaje, proiecte, reviste, gânduri, idei, muzică, stări, atitudini, impresii, parenting, amintiri, diverse - “PER ASPERA AD ASTRA"
joi, 12 decembrie 2024
Revista PLUMB vă urează LA MULŢI ANI!
"Redacția revistei PLUMB urează COLABORATORILOR, CITITORILOR ȘI TUTUROR PRIETENILOR un călduros LA MULȚI ANI!
SĂRBĂTORI ÎN LINIȘTE ȘI BUCURII!"
Revista poate fi citită accesând link-ul de mai jos:
https://usrbacau.ro/revista-plumb-decembrie-2024/?fbclid=IwY2xjawHHQBdleHRuA2FlbQIxMAABHbSSOmfZdLL4POBK6QsPdMrb9xtYvh1gieQALYwHflwOUTy6QMWAS6TN8A_aem_HaqOsyyZv3m8t_f1M8NGYA
marți, 10 decembrie 2024
Broşura "Bacău-personalităţi ale locului", 2024
Broşura " BACĂU-PERSONALITĂŢI ALE LOCULUI" a fost editată de Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău, Bacău, 2024
Încă o dată, şi în acest context, mulţumiri colaboratorului meu, jurnalistul Romulus Dan Busnea împreună cu, care am inițiat și demarat acest proiect.
Şi nu în ultimul rând, se cuvine să aducem mulţumiri Consiliului Judeţean Bacău şi dnei Ionela-Cristina Breahnă-Pravăț, președinta Consiliului Județean Bacău, pentru susținere dar şi pentru faptul că a răspuns invitației noastre de a participa la această a patra ediţie a evenimentului, în ciuda programului foarte încărcat pe care îl avea
luni, 9 decembrie 2024
duminică, 8 decembrie 2024
🎄✨🎀 Crăciunul Scriitorilor, 2024
Ieri, 7 decembrie, am participat la o nouă ediţie al unui eveniment de tradiţie, „Crăciunul Scriitorilor“al Avangardei 22, eveniment organizat de Fundaţia Culturală „Georgeta şi Mircea Cancicov“ a cărui preşedinte şi neobosit coordonator este poetul Victor Munteanu, secondat îndeaproape de Alina Munteanu, vicepreședinta Fundației.
Recitalurile poetice, colindele şi diversele cântece tematice au încălzit atmosfera şi au mers direct la inimile celor prezenţi.
La final a fost oficiat şi un Te Deum în memoria eroilor neamului, a patronilor spirituali ai Fundaţiei Culturale , “Georgeta şi Mircea Cancicov”,a scriitorilor şi artiştilor “Avangardei” 22 şi a familiei boierilor Lecca, trecuţi la cele veşnice.
La final a fost oficiat şi un Te Deum în memoria eroilor neamului, a patronilor spirituali ai Fundaţiei Culturale , “Georgeta şi Mircea Cancicov”,a scriitorilor şi artiştilor “Avangardei” 22 şi a familiei boierilor Lecca, trecuţi la cele veşnice.
sâmbătă, 7 decembrie 2024
✍️
Iată că m-am întors puţin în timp, către final de noiembrie, pentru a crea cadrul potrivit şi a aduce mulţumiri şi colegilor din Filiala Bacău a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România care mi-au fost alături în mai toate evenimentele, proiectele sau activităţile pe care le-am iniţiat, desfăşurat, în care am fost implicată sau la care am participat.
https://uzpr.ro/22/11/2024/membru-bacauan-al-uzpr-omagiat-la-gala-2024-personalitati-ale-locului-de-petru-done/
joi, 5 decembrie 2024
✍️
La pag 18 în revista de cultură şi atitudine "Plumb", nr 212/noiembrie 2024, câteva consideraţii despre numărul 37 al revistei "Albastros", publicaţie editată de Societatea Haiku, Constanţa.
Revista poate fi citită accesând link-ul de mai jos:
https://usrbacau.ro/revista-plumb-noiembrie-2024/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2MZt563Y5qVUPqbj0-hkKmwjv2zcI-OSu5mTEAYRhiuLMwRi2OUs8YUd4_aem_vVf7nnmTb7jdORtjG7dJYg
luni, 2 decembrie 2024
✨ Aretha Franklin - I Dreamed A Dream
De fapt nu viaţa ci unii oameni din viaţă, goi pe dinăuntru, pot face o prioritate din a încerca permanent să îşi zădărnicească, să îşi minimalizeze, îngrădească sau să îți spulbere visele! Ce să zic, unii dintre noi suntem aşa, mai "norocoşi" de fel. Şi cum "la orice trebuie să ai noroc în viaţă, dar mai ales la oameni", se pare că tocmai aici.....Dar adesea basmele au final fericit şi cel bun iese victorios.
Aşa că nu renunţa! Continuă să visezi!
Ps: Da, am avut o zi mai grea!
💙💛❤️
În contextul aniversării Zilei Naţionale a României, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Miron Costin” Bacău, a desfăşurat Vineri, 29 noiembrie, o serie de activităţi, în cadrul proiectului ”COMORI ROMÂNEŞTI DIN ŞCOALĂ, POVEŞTI, ISTORIE, ARTĂ ŞI TRADIŢIE".
Activităţile proiectului au inclus promovarea în rândul elevilor a valorilor culturale și tradițiilor românești în cadrul festivităților solemne organizate pentru a marca ziua de 1 Decembrie.
Cu acest prilej, am avut bucuria de a le vorbi copiilor despre rolul pe care literatura şi în special poezia le-au avut în promovarea ideii de unitate națională, colegul meu, dr. Anton Coşa, a reamintit de legăturile noastre cu trecutul şi despre învăţămintele istoriei iar colegul Iulian Bucur, şeful secţiei Etnografie, a susţinut o prezentare despre „Zborul Marii Uniri".
Coordonatori eveniment: prof. înv. primar Ionela Măgirescu, prof. Lupu Alexandru şi prof. înv primar Perju Loredana(directori adjuncţi), Școala Gimnazială ,,Miron Costin” Bacău, director Călin Boambă.
Vă felicităm încă o dată şi vă mulţumim pentru colaborare, pentru frumoasa primire și pentru emoționantul program artistic!
Alături de alţi invitaţi speciali, din partea Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” au participat la eveniment:
Expert patrimoniu Mihaela BĂBUŞANU,
Muzeograf Dr. Anton COŞA,
Muzeograf Iulian BUCUR, şef secţie Etnografie
duminică, 1 decembrie 2024
sâmbătă, 30 noiembrie 2024
💫 November rain şi rain of memories...
Şi te trezeşti deodată că au trecut nişte ani, să spunem 10, de când într-un alt noiembrie, totul a început....
November rain sau rain of memories...ce poate fi mai potrivit de atât?Nu-i aşa că ne-am fi dorit ca şi celălalt să îşi fi amintit? Şi mai ales să o şi fi spus?
Şi nu, nu am rămas blocaţi în trecut, dar el extrem de preţios, este parte din noi şi ne-a ajutat să devenim CINE, CEEA şi CÂT SUNTEM ACUM.
joi, 28 noiembrie 2024
✍️Ecouri....
Ţara arde, muzeul de zguduie din temelii cu noi înăuntru, iar noi ne ţinem de ecouri.... :) Dar, vorba poetului, ce e val, ca valul trece şi lucrurile importante rămân.
Când vine vorba de un eveniment pe care îl organizăm, participanții sunt, fără îndoială, prioritatea numărul 1, pe tot parcursul organizării încercăm să adaptăm programul şi celelalte aspecte, în funcţie de ei. Ulterior, este foarte important să primeşti sau chiar să ceri feedback, pentru a te putea adapta, identifica potențiale neconcordanţe și chiar îmbunătăți pe viitor, modul de organizare.
Pentru a evita o notă accentuată de subiectivism, am luat de această dată în calcul doar o parte dintre opiniile participanţilor şi nu pe ale celor implicaţi direct în organizarea şi desfăşurarea evenimentelui.Nu de alta, dar este foarte important să rămânem mereu, cu picioarele pe pământ. Mulţumim, încă o dată, celor care au fost alături de noi şi ulterior au ales să ne transmit gândurile şi opiniile lor în legătură cu evenimentul nostru!
Câteva dintre ele, le puteţi citi şi dumnevoastră, accesând link-ul de mai jos: https://www.desteptarea.ro/ecouri-la-evenimentul-dedicat.../
Mulţumim, încă o dată, Deşteptarea!
Câteva dintre ele, le puteţi citi şi dumnevoastră, accesând link-ul de mai jos: https://www.desteptarea.ro/ecouri-la-evenimentul-dedicat.../
Mulţumim, încă o dată, Deşteptarea!
miercuri, 27 noiembrie 2024
duminică, 24 noiembrie 2024
Mulţumim, Deşteptarea! Mulţumim, Petru Done!
https://www.desteptarea.ro/personalitati-ale-judetului-prezentate-si-omagiate-in-bacau/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3fBuSk18VJv6I2GpTBQOf4OBDZg93NFs1NpB7eIlNTosWdGMJHBsG2qRo_aem_cxCR7EYQ9Nl2S-xDhjkNPA
vineri, 22 noiembrie 2024
BACĂU-PERSONALITĂŢI ALE LOCULUI, Ediţia a IV-a, 20 noiembrie, 2024
BACĂU-PERSONALITĂŢI ALE LOCULUI
Ediţia a IV-a, 20 noiembrie, 2024
Nicolae Iorga a fost de-a lungul timpului şi rămâne în continuare, un adevărat far luminos pentru descifrarea tainelor trecutului neamului, precum si pentru ierarhizarea valorilor sale. Poate niciunul dintre cărturarii români nu a făcut atât de mult pentru aşezarea marilor personalităţi pe o scară valorică menită
a le păstra vie amintirea în ochii istoriei. Ne amintim cu toţii de "Oameni cari au fost", apărută de-a-lungul timpului în numeroase ediţii. În acelasi registru, plecând poate de la îndemnul marelui istoric, evenimentul, “Bacău-personalităti ale locului”, aşa cum spunea şi colegul meu de proiect, Romulus Dan Busnea, a fost gândit cu scopul promovării valorilor
autentice ale Bacăului. „Cum să respecţi valorile dacă nu le cunoşti?” spunea Nicolae Manolescu – şi iată că noi, la Bacău, încercăm să facem cunoscute sau şi mai cunoscute valorile prin care ne recunoaştem adevărata noastră identitate.
"Cine uită, nu merită!" spunea acelaşi Nicolae Iorga . Şi iată că noi astăzi, aici, vrem nu doar să afirmăm că nu am uitat, că nu uităm, ci şi să dovedim acest lucru.
Adevărat, pentru evenimentul de miercuri mi-am dedicat mult timp, dar am făcut-o din toată inima, mai ales pentru faptul că, pentru prsonalităţile omagiate în cadrul acestei ediţii, nu doar că am un respect deosebit dar îmi sunt şi foarte dragi sufletului: Ioan DĂNILĂ, Ioan NEACŞU şi Gheorghe IORGA.
Cu acest prilej aşadar, au fost omagiate trei dintre personalitățile băcăuane: Conf. univ. dr. Ioan DĂNILĂ (75 de ani) - memorialist, lingvist, istoric literar, publicist și animator cultural, membru Filialei Bacău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) și președintele Societății Cultural-Științifice ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, Prof. Ioan NEACŞU (85 de ani) - estetician, critic literar și ziarist și Prof. dr. Gheorghe IORGA (70 de ani) - scriitor, traducător, critic și istoric literar, membru al Filialei Bacău Uniunii Scriitorilor din România (USR).
Cuvintele de laudatio au fost rostite de alte trei personalităţi ale locului, repectiv de Prof. Marius MANTA, scriitor și critic literar ( pentru Ioan DĂNILĂ), jurnalistul, scriitorul, memorialistul, criticul, istoricul literar şi promotorul cultural Cornel GALBEN (pentru Ioan NEACŞU) şi Lect. univ. dr. Adrian-Gelu JICU, directorul Bibliotecii Județene ,,Costache Sturdza” Bacău, scriitor, critic și istoric literar (pentru Gheorghe IORGA).
Tot cu acest prilej au mai fost amintiți și omagiați Ovidiu GENARU (90 de ani) , poet, prozator, dramaturg și traducător şi Petre ISACHI (85 de ani), scriitor, critic și istoric literar, editor și director şi fondator al revistei de cultură ,,13 Plus”, care din motive obiective, nu au putut fi prezenţi la eveniment.
Simpozionul a debutat cu salutul instituției gazdă, Universitatea “Vasile Alecsandri”, transmis de Prof. univ. dr. Vasile SPIRIDON, urmat de alocuțiunile rostite de președinta Consiliului Județean Bacău, Ionela - Cristina BREAHNĂ-PRAVĂŢ și de directorul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Romil BOTEZATU.
După omagierea celor trei personalităţi a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor, diplomelor de excelență, de onoare și de merit din partea inițiatorilor, a organizatorilor evenimentului și a instituțiilor partenere.
În cadrul evenimentului, au susținut recitaluri muzicale violonista Daria-Maria POPESCU, profesor îndrumător Lenuţa POTOP, profesor corepetitor Elvis CONDREA și cvartetul ,,ADAGIO, alcătuit din elevii Ştefana BUDĂEŞ-TÂNĂRU, Serafim, GORA-GIOACĂŞ, Diana ALUPEI, Iustina IACOB, de la Colegiul Național ,,George Apostu” din Bacău, profesor îndrumător, Codrin-Emanuel STAN.
Tot acum a fost lansată și broșura ,,BACĂU-PERSONALITĂŢI ALE LOCULUI-EDIŢIA A IV-A 2024”, în care găsim o retrospectivă a primelor trei ediții şi un preambul al ediţiei a IV-a.
Reamintim că în primele trei ediţii au fost omagiaţi pictorul băcăuan Dimitrie Berea, arhitectul George Sterian, generalul și istoricul Radu R. Rosetti și dramaturgul, prozatorul, poetul și publicistul băcăuan Viorel Savin.
Aducem mulţumiri colaboratorilor, partenerilor şi celor prezenţi la eveniment: preşedinta Consiliului Județean, Ionela-Cristina Breahnă-Pravăț, Colegiul Naţional de Artă "George Apostu" Bacău, familia Popescu pentru efortul de a aduce pianul în locaţia evenimentului, prof. Lenuţa Potop, Elvis Condrea şi Codrin Stan, președintele Filialei Bacău a UZPR, Cornel Cepariu, membri ai Biroului Executiv al filialei, președinta Fundației Naționale „G. Călinescu”, din Onești, prof. dr. Emilia Boghiu, președintele Filialei Bacău-Neamț a Uniunii Arhitecților din România – Gelu Tudorache, directorul revistei de cultură şi atitudine “Plumb”, Ioan Prăjişteanu, membri ai Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România, muzeografi, scriitori și ziariști băcăuani, artişti, scriitori, profesori și studenți ai Universității „Vasile Alecsandri”, reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Bacău, ai Colegiului “Mihai Eminescu” Bacău precum şi a altor organizații și instituții din județ.
Ţin să aduc şi mulţumiri suplimentare, personale, colegului de proiect, Romulus Dan Busnea, dlui director Romil Botezatu, dlui director Cristian Sava, dlor Adrian Jicu, Marius Manta şi Cornel Simion Galben pentru disponibilitate şi susţinere.
Mulţumiri şi dnei Liliana Atomulusei pentru prăjiturile absolut delicioase, dnei Roxana Onuţu şi Maua Flowers pentru frumoasele buchete oferite celor omagiaţi, Mihaelei Cîrcei de la MC Studio pentru un plus de culoare adus înfăţişării mele (cu toate acestea, colegul meu de proiect m-a recunoscut, deci nu a fost prea mult....).
Iniţiatori, coordonatori şi moderatori eveniment:
Mihaela BĂBUŞANU expert patrimoniu, Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu” Bacău și inspector de specialitate Romulus-Dan BUSNEA, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.
Vă aşteptăm alături de noi şi la ediţiile viitoare!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)