Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

sâmbătă, 14 februarie 2015

În "Meridianul Iaşi-Vaslui-Bacău", JOI, 12 FEBRUARIE 2015 09:55

De gardă la Avangardă”
http://www.tvv.ro/index.php/articole/1269-de-gard-la-avangardDe

  Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Bacău a avut loc lansarea volumului ,,De gardă la avangardă”, semnat de profesorul Daniel Nicolescu, volum apărut la Editura Fundaţiei Culturale Cancicov, Bacău, 2014.
Cartea a fost prezentată de binecunoscuţii profesori Liviu Chiscop şi Ioan Neacşu care au concluzionat la unison că este un eveniment editorial de excepţie şi că volumul surprinde fericit 13 ani de istorie culturală, derulaţi sub egida cenaclului literar - artistic ,,Avangarda XXII”, coordonată de poetul Victor Munteanu.
Cititorului i se relevă astfel o istorie culturală extrem de interesantă în imagini color, note, ştiri, lansări de carte, comentarii precum şi cu un indice de câteva sute de nume, toate surprinse în capitolele: Tabăra literar-artistică „Pralea”, Cenaclul „Avangarda XXII”, Itinerariile „Avangardei XXII”, Festivalurile naţionale de creaţie  literară „Avangarda XXII” şi „Extemporal la viitor”, precum şi o addendă cu impresii, gânduri, stări, opinii ale scriitorilor din Bacău şi din ţară despre ediţiile Festivalului „Avangarda XXII”.
  Evenimentul a beneficiat de un microrecital de poezie din creaţia poeţilor băcăuani, precum şi de un program artistic susţinut de cunoscuţii solişti de muzică populară Anton Achiţei, Maria Tătaru-Bordea, Maria Şalaru şi cantautoul Florin Ţuţuianu, redactor la Radio „Prodiaspora”. Moderatorul întâlnirii a fost, ca de obicei, poetul Victor Munteanu.
Autorului i-a fost decernată, cu acest prilej, Diploma de Excelenţă pentru merite deosebite în susţinerea activităţii Fundaţiei Culturale „Georgeta şi Mircea Cancicov”.



Mihaela Băbuşanu

Niciun comentariu: