Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

miercuri, 6 mai 2015

"Japonia departe-aproape de Bacău" ediţia a II-a- VINERI, 15 Mai 2015, orele 17



INVITAŢIE/COMUNICAT,

     Vă invităm să ne onoraţi cu prezenţa la activitatea  “Japonia departe-aproape de Bacău”, ediţia a II-a, care va avea loc în data de Vineri 15 mai 2015, orele 17  la sediul Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” Bacău  din str. 9 Mai, nr. 7 şi care va avea următoarea desfăşurare:
Vernisaj expoziţie foto-haiku “Declic în silabe”, ediţia a II-a (fotografii Broşu Constantin, haiku-urile aparţin unui număr de 35 haijini din Bacău şi din ţară care au răspuns pozitiv invitaţiei iniţiatorilor de a crea special pentru acest eveniment)
Lansare volum de haiku “Femeia bonsai”, autor Mihaela Băbuşanu
Dans tradiţional japonez executat de o o echipă de dansatori din cadrul asociaţiei  româno-japoneze Himawari din Iaşi, colaboratori în proiectul “Japonia departe-aproape de Bacău
Prezentări power point, invitaţi şi surprize pe care coordonatorii proiectului au ales să nu le dezvăluie anterior.
   Proiectul îşi propune să promoveze valorile literare şi culturale ca o sursă durabilă în formarea sau definitivarea personalităţii fiecăruia dintre noi  şi în fixarea  unor repere corecte în consolidarea  propriului sistem de valori. Vom accentua caracteristica de veritabil „ambasador” pe care haiku-ul îl are pentru ţara noastră  şi vom reliefa importanţa şi beneficiul schimbului intercultural româno-japonez.
Expoziţia foto-haiku  „Declic în silabe” reprezintă locul de întâlnire între două arte, cadrul în care poezia şi fotografia se completează, se suprapun, se contrazic şi se întrepătrund în acelaşi timp, născând noi sensuri cu fiecare descifrare a versurilor şi a imaginii, atât în ansamblu, cât şi privite, analizate, individual.
Invitaţi speciali: Laura Vaceanu, Preşedinta Societăţii de Haiku Constanţa, director al revistei “Albatross”, dr. Dumitru Radu unul dintre cei mai apreciaţi haijini din Bacău şi din ţară, oficialităţi, personalităţi, presă, oameni de cultură etc
Şi-au dat concursul haijinii: Ana OLIMPIA, Corneliu Traian ATANASIU, Mioara BĂLUȚĂ, Ioana BUD, Cezar Florin CIOBÎCĂ, Mihaela COJOCARU, Vasile CONIOȘI-MESTEȘANU, Magdalena DALE, Radu DUMITRU, Genovel-Florentin FRĂȚILĂ, Petru Ioan GÂRDA, Tincuța HORONCEANU-BERNEVIC, Letitzia IUBU, Ildiko JUVERDEANU, Octavian MAREŞ, Ioan MARINESCU, Dan NOREA, Lenuța Gabriela OCNEANU, Maria OPREA, Mara PARASCHIV, Virginia POPESCU, Adelina POPOVICI, Iulia RALIA, Speranța RUBIN, Argentina STANCIU, Valeria TAMAȘ, Eduard ȚARĂ, Violeta URDĂ, Ana URMA, Daniela VARVARA, Sorin Radu ZAHA, Daniela ZGLIBUȚIU, Oana GHEORGHE şi Mihaela BĂBUȘANU.
MIHAELA BĂBUŞANU – manager de proiect şi haijin
   OANA GHEORGHE – haijin şi coordonator  proiect

  şi BROŞU CONSTANTIN-DUMITRU –  autorul fotografiilor,  coordonator proiect

                                                            Vă aşteptăm cu drag alături de noi !






































































 Feeling disappointed.




Ce este un prieten? Pentru mine, prieten este acela care îmi intinde o mână şi mă ridică atunci când am căzut şi nu mai găseam forţa necesară să mă pot ridica, prieten este acela care e dispus să-şi împartă timpul cu tine şi la bine şi la rău, prieten iţi este acela care te sună după ce v-aţi despărţit acum 5 minute să vadă dacă ai ajuns cu bine. Oamenii care fug întotdeauna de obligaţii pot fi vreodată prieteni pentru cineva? Acela care caută alinarea în braţele tale primitoare, care îţi povesteşte tot ce a pătimit, cât de nedreptăţit a fost, căruia i-ai ţinut fruntea grea de necazuri în palme şi ai încercat să faci să îi fie cât mai bine dar în schimb uită de tine brusc şi imediat ce a găsit o variantă mai la îndemână şi/sau mai puţin depărtată?
Poate fi numit prieten acela care niciodată de ziua ta nu a găsit un prilej favorabil de a-ţi aduce un cadou simbolic, o floare, orice, în schimb se dă peste cap să facă cuiva- care nu i-a fost alături la greu la fel ca tine- cadou, fix acel lucru care ştia că îţi place ţie mult? fix tricoul acela frumos pictat care ţi-ar fi plăcut ţie?Sunt unele genuri de prietenii care durează pe viaţă, altele sunt rupte din cauza unor factori greu de determinat (de exemplu, găsirea unei/ marii iubiri îi face uneori să uite de prieteni şi să se dedice în totalitate noii cuceriri) ori un prieten adevărat nu uită de tine…se împarte între iubire şi prietenie, el va rămâne veşnic credincios…..
Cândva, un cunoscut mi-a spus ca îi este teamă să nu mă dezamăgească…..probabil ştia dinainte că asta intenţionează să facă?mă întreb dacă mi-a fost sau îmi este cu adevărat prieten?….a fost doar convenabil pentru el o perioadă să îmi fie prieten? sau doar intuiţia mea nu mai funcţionează la fel de corect?câteodată nu vrem să acceptăm concluziile corecte...
Concluzionând: drumul către casa unui prieten nu e niciodată lung şi dacă pe prietenul tău ÎL DOARE SUFLETUL lasă tot şi mergi să îl alini….s-ar putea ca Dumnezeu să te aşeze în curând în partea cealaltă şi să te doară pe tine sufletul…..

Niciun comentariu: