Sufle de mere
Reteta aceasta este inspirata de pe blogul pritenei mele, Dana, o mamica tare talentata in ale bucataritului si ale carei retete le incerc mereu pentru ca stiu ca vor fi de mare succes.
Asa a fost si cu reteta aceasta. De cand am vazut-o am stiut ca trebuie sa o incerc, am asteptat doar momentul potrivit. Rares a mancat la foc automat iar Tudor a devorat-o si el fara sa se opreasca o clipa din mancat
Asa a fost si cu reteta aceasta. De cand am vazut-o am stiut ca trebuie sa o incerc, am asteptat doar momentul potrivit. Rares a mancat la foc automat iar Tudor a devorat-o si el fara sa se opreasca o clipa din mancat
Pentru doua portii am folosit:
- 2 mere golden
- 1 ou
- 30 ml lapte
- 2 linguri rase gris
- o lingurita unt
- 1/2 lingurita scortisoara
Am spalat si decojit merele si le-am dat pe razatoarea mica. Le-am amestecat cu galbenusul de ou, laptele, scortisoara si grisul. Albusul l-am batut spuma si l-am incorporat in compozitia de mere.
Am uns formele cu putin unt, am pus compozitia in forme iar restul de unt l-am pus pe deasupra in bucatele mici.
Am incins bine cuptorul si am tinut sufleul pentru aproximativ 20 de minute (pana s-a rumenit) la 180 de grade.
Puteti vizita reteta originala, pe blogul Danei, aici: http://iubireainbucate.blogspot.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu