Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

miercuri, 26 iunie 2024

Haiku cu tema Rusalii

Felicitări tuturor autorilor publicați pe grupul şi pagina "Dincolo de Retină"!
Mulţumiri pentru selecţie şi publicare, Andreea Maftei si Maria Oprea!
Tema: “Rusalii”


Mulţumim pentru invitaţie!

Împreună cu Brânduşa Popovici, colega mea de la Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" Bacău, invitate în cadrul emisiunii "Clepsidre", în studioul Euro TV Bacău, realizator Eduard Pavel, director programe Marius Curucli
https://fb.watch/sXidkUEQl-/

luni, 24 iunie 2024

Nicos, Giorgos Stavrianos - Secret Love (Official VideoClip)

Invitate ale emisiunii "Clepsidre"...

În studioul Euro Tv Bacău, alături de colega mea, Brânduşa Popovici de la Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" Bacău şi realizatorul emisiunii "Clepsidre", Eduard Pavel
Într-un dialog despre muzeologie, poezie, ateliere pedagogice, proiecte, gânduri şi idei, despre lucrurile frumoase care se întâmplă în muzeul nostru şi despre doar câteva dintre planurile noastre de viitor. Dintre cele care pot fi dezvăluite anterior, desigur. 🙂
Mulţumim pentru invitaţie!



vineri, 21 iunie 2024

În antologia "POEZIE ÎNSEAMNĂ SĂ FACI ECHILIBRISTICĂ PE LINIILE DIN PALMA LUI DUMNEZEU/ POETRY IS TIGHTROPE WALKING ON THE LINES IN GOD’S PALM"

✍️Bucuroasă să mă regăsesc în paginile antologiei "Poetry is tightrope walking on the lines in God's palm"/"Poezie înseamnă să faci echilibristică pe liniile din palma lui Dumnezeu", autor Lidia Vianu, apărută la Editura "Eikon" Cluj în anul 2023, din 17 iunie 2024 însă şi în varianta online, la Editura"Contemporary Literature Press", pentru ca ea să poată circula mai uşor în țară și în alte țări anglofone.
Traducerea în engleză Lidia Vianu şi Anne Stewart.
Mulţumesc, doamna Lidia Vianu!
"Contemporary Literature Press", funcţionează sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România și Muzeul Național al Literaturii Române.
Volumul include poemele câştigătorilor Concursului Naţional pentru Traducerea Poeziei Româneşti „Lidia Vianu Translates” 2023.




joi, 20 iunie 2024

Confide In Me

Istoria este poezia învingătorilor, iar poezia – istoria celor învinși“ (Ioan Es Pop). 
 (de dragoste)
S-a stins din viaţă marele poet Ioan Es. Pop
Bunul Dumnezeu să-l ierte și -l odihnească în pace! 
                               "poezia seamănă cu pălinca:

din zece kile de prune, faci un litru de tărie,

din zece pagini scrise, scoți una de poezie

sau poate nici măcar atât.

iar eu atâta mai pot să zic: de boală am scăpat,

dar cu sănătatea o duc tot mai prost". 


miercuri, 19 iunie 2024

Alegerea Președintelui Uniunii Scriitorilor

Luni, 17 iunie, avut loc la Centrul de Cultură "George Apostu", Adunarea Generală a Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România pentru alegerea Președintelui Uniunii Scriitorilor Candidați Varujan Vosganian - București, Simona Vasilache - București, Doru Ciucescu - Bacău, care și-a retras candidatura în timpul ședinței




vineri, 14 iunie 2024

🍀 Vă mulţumesc!

🍀
Mai este încă cale lungă până la atingerea obiectivelor şi a meritelor menţionate aici, însă vă mulţumesc foarte mult pentru această distincţie, mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp.
Organizatorilor "Caravana Scriitorilor", ediția a-IV-, încă o dată, mulțumiri cu reverență pentru tot!

joi, 13 iunie 2024

"Parcă zgomotul lumii are volumul prea mare
Parcă uneori iubirea neîmpărtăşită îți umple sufletul de amărăciune. Parcă te lasă gol.
Parcă iubirea regăsită te readuce la viaţă. Fără apă vie.
Parcă uneori muzica e mai mult decât muzică. E un prieten bun.
Parcă mi-e dor. Parcă mi-e frig. Parcă mi-e oboseală. Parcă mi-e tăcere.
Parcă mă pierd și parcă mă (re)găsesc. Prin tine.
Parcă încercasem să uit de tine. Parcă mi s-a părut.
Parcă am visat că mă iubeşti. Parcă chiar ai făcut-o."


I Feel You...

miercuri, 12 iunie 2024

🍀🐠🐠💫


Mad World

Iulia VOINESCU, colega noastră restaurator, a fost condusă pe ultimul drum.

Familia, cunoscuţii şi noi, colegii de la muzeu, am condus-o pe ultimul drum, fiecare cu amintirile sale privind-o pe cea care a fost Iulia Voinescu.

 Aşa cum este firesc în astfel de situaţii, în urmă rămân regretele, lacrimile, amintirile dar şi frustrările generate de faptul că un om a plecat prea repede

 Un gând de compasiune şi sincere condoleanţe transmitem încă o dată, şi pe această cale,  colegului nostru, restaurator Petrică Voinescu şi fiului acestuia, Alexandru.

Drum lin, Iulia! Dumnezeu  te odihnească în lumina sa!


luni, 10 iunie 2024

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice „Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească”- ediția a XVIII-a

Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, a organizat, la sediul său din Vălenii de Munte, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice „Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească”- ediția a XVIII-a.
Manifestarea științifică, la care au participat istorici și specialiști din rețeaua muzeală națională, a marcat împlinirea a 153 de ani de la nașterea savantului Nicolae Iorga. În cadrul acestei ediţii s-a readus în discuţie rolul și locul personalităților cultural-istorice românești a căror activitate este reflectată în muzeele memoriale.
Invitați speciali au fost doamna academician Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române şi domnul doctor în istorie Ștefan Petrescu de la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române.
Tot cu acest prilej, a avut loc şi vernisajul expoziţiei temporare:
„Nicolae Iorga și contemporanii în documente inedite și medalii”, curatorii expoziției fiind dr. Cristina Păiușan și Daniel-Cosmin Obreja. Expoziția "Nicolae Iorga și contemporanii în documente inedite și medalii" va fi deschisă publicului între lunile iunie-septembrie 2024, la Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte.
Le mulţumim colegilor de la Vălenii de Munte pentru invitaţie şi ospitalitate şi ne dorim să ne revedem cu bine, la următoarea ediţie!







sâmbătă, 8 iunie 2024

"Te pot aștepta o viață
dar tu,
tu nu întârzia nici o secundă,
te rog!
Pentru că nesfârșită mi-e răbdarea
dar încrederea,
increderea mi-o poate spulbera
până și o clipă..."

(Dorin Croitor)


vineri, 7 iunie 2024

Bucuroasă să mă regăsesc în paginile antologiei "SEROW", Japonia, vol 5

Bucuroasă să mă regăsesc în paginile antologiei "SEROW", Japonia, vol 5
Serow is the official journal of the Akita International Haiku Network (AIHN)



💔 Alături de Matei

Dragi prieteni, haideți să fim alături de Matei și colega noastră Paula de la Muzeul Județean "Ștefan cel Mare" Vaslui.
🙏
Colega noastră, Paula Andreea Nitoi, se află într-o situație foarte grea, Matei, fiul ei de numai doi ani și un pic, a fost diagnosticat cu o boală cruntă.
Redau mai jos, gândurile părinților lui Matei:
"Astăzi vă scriem cu inima frântă și cu lacrimi în ochi, dar și cu o rază de speranță, pentru a vă cere ajutorul. Fiul nostru iubit, Matei, în vârstă de doar 2 anișori, a fost diagnosticat recent cu nefroblastom la rinichiul stâng și metastaze hepatice. Este o veste devastatoare pentru familia noastră, dar știm că, împreună, putem face o diferență uriașă în viața lui.
Matei este un băiețel plin de viață, cu un zâmbet care poate lumina orice încăpere. Iubește să se joace cu mașinuțele și să asculte povești înainte de culcare. Deși luptă cu o boală nemiloasă, Matei nu și-a pierdut spiritul curajos și dorința de a se bucura de fiecare clipă.
Tratamentul necesar pentru a-i salva viața este costisitor și depășește resursele noastre financiare. De aceea, facem apel la bunătatea și generozitatea voastră. Orice donație, oricât de mică, contează enorm și ne aduce mai aproape de vindecarea lui Matei.
Vă mulțumim din adâncul sufletului pentru sprijinul vostru și pentru că ne ajutați să-i oferim lui Matei șansa la o viață sănătoasă și fericită.🙏
CONTURI BANCARE:
RO82RZBR0000060014816443 RON BENEFICIAR : PAULA ANDREEA NITOI
RO95RZBR0000060026224282 EUR BENEFICIAR : PAULA ANDREEA NITOI
Cu recunoștință,
Părinții lui Matei.
& Costel Nitoi"


luni, 3 iunie 2024

...To make you feel my love

And the sun and the moon seemed to be ours...

CARAVANA SCRIITORILOR, Ediția a IV-a

CARAVANA SCRIITORILOR, Ediția a IV-a

30-31 mai – 1 iunie 2024

 Caravana scriitorilor, ediția a IV-a, s-a  desfășurat, anul acesta, sub egida Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România, în colaborare cu: Hanul Răzeşilor, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România-Filiala “Filip Brunea Fox” Roman, Uniuna Armenilor din România, Filiala Roman, Societatea de Istorie a Medicinei şi Farmaciei “Dr Epifanie Cozărăscu” Roman, Societatea Culturală “Clepsidra” Roman, Editura “Papirus Media” Roman, Revista “Plumb”, Revista “Asachi”, Revista&Cenaclul “Clepsydra”.

Pe parcursul celor 3 zile au avut loc conferinţe, lansări de carte, cenaclu literar, pelerinaj religios&cultural, dezbateri. Tema centrală a  evenimentului: „GENIUS LOCI – VALORI ÎN ACTUALITATE”.

Coordonatorii manifestării: Dumitru Brăneanu, Preşedintelele Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor, Pr. Cornel Paiu, Dr. Dan-Gabriel Arvătescu, Prof.dr. Lucian Strochi.

Mulţumiri şi felicitări pentru organizarea impecabilă a  acestui amplu şi deosebit  eveniment cultural!