Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

duminică, 18 august 2024

Ziua Creativităţii la Clubul de Vară de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos

Pe parcursul a trei zile, "Clubul de Vară de la Neculce" din acest an, a propus elevilor o serie de activități menite să transforme timpul liber într-o experiență de neuitat, o oportunitate nemaipomenită pentru tineri nu doar să-și dezvolte abilitățile, ci și să-și descopere noi pasiuni.
Astfel, în data de 15 august, în ziua a treia a activităților, începând cu ora 9, sub titlul de „Ziua Creativității”, am avut bucuria să mă alătur şi eu activităților zilei.
„Ziua Creativității” a urmărit îmbogățirea experienței educaționale a elevilor, stimularea creativității și oferirea unei perspective globale asupra diversității culturale și artistice. Cu acest pilej, s-au desfășurat ateliere creative, s-au constituit cinci standuri culturale fiecare stand fiind amplasat în locații cheie din oraș reprezentând un continent. Elevii au fost pe rând, exploratori culturali pentru o zi, au avut loc jocuri de tip treasure hunt, au fost amenajate standurile culturale despre care vă vorbeam, parte de creaţie, răspunsuri la întrebări, realizarea unor filmuleţe cu standul realizat, ilustrat şi îmbogăţit cât mai atractiv etc Mascota acestei ediţii a fost libelula, interpretată şi ea din materiale reciclabile.
Am făcut parte din juriu, alături de profesorii coordonatori şi, în urma evaluărilor pentru ultimele două zile, s-au adunat punctajele, s-au conturat clasamentele şi s-au acordat premii pentru implicarea și creativitatea demonstrată în cadrul proiectului, recunoscându-se contribuțiile deosebite ale elevilor cu acest prilej.
Astfel, pentru prima zi de activităţi, s-au acordat Trofeul Campionilor de la Neculce și locurile II și III.
Pentru ziua a doua, au fost acordate premiile I, II, III, IV, V iar pentru ultima zi, cea a Ziua Creativităţii, s-au acordat locurile II, III, un Premiu Special şi mult râvnita Cupă „Per aspera ad astra”.
Teodora Malanca, absolventă a liceului şi actualmente studentă în anul II, a fost şi ea nelipsită de la toate cele trei zile de activităţi ale clubului, fiind recompensată la rândul ei cu o diplomă de onoare, fiind un exemplu pentru tinerele generaţii neculcene.
Tot cu acest prilej a expus tablouri de inspirație japoneză talentata elevă băcăuană Mara Elenia MAXIM, clasa aVIII-a de la Şcoala Gimanzială „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău, prezentă pentru prima dată cu lucrări similare în cadrul evenimentului “Japonia departe-aproape de Bacău”, ediția de anul trecut.
Din echipa de organizare a “Zilei creativității” de la Târgu Frumos au făcut parte profesorii coordonatori ai ediţiei prof. dr. Sergiu Enea, Paula Vorniceanu,moderatorul ediţiei, prof. Doca Laurența (directorul instituţiei), Ioana Apostol, Daniel Ciobanu, Cristina , Gogan, Ştefan Ivas, Ionela Mihăilescu, Geanina Suficeanu, Ana Vartanovici, Mihaela Băbușanu și elevii ghizi pentru standuri.
Făcând o retrospectivă succintă, prima zi a Clubului de Vară la Neculce s-a desfăşurat sub titlul de "Jocurile Olimpice de Vară - Campanie Antibullying" Astfel, s-a dat start ediţiei clubului de vară cu o campanie specială menită să combată bullyingul și să promoveze respectul și colaborarea între elevi. La activitate au participat Hamac Adrian, instructor de judo, sportivi și elevi ai liceului Ion Neculce din Târgu Frumos.
În a doua zi elevii au avut parte de o excursie în Gura Humorului, vizitarea Muzeului Obiceiurilor Populare şi o întâlnnire cu folkistul şi poetul Sorin Polictaru. La întoarcerea acasă, elevii au avut două sarcini creative, crearea unui ziar digital care a reflectat experiențele, învățămintele și momentele speciale trăite în această zi şi confecționarea unei libelule din materiale reciclabile, simbolul acestei ediții a clubului de vară.
Revenind la cea de atreia zi, faptul că evenimentul s-a desfășurat într-o zi de sărbătoare legală nu s-a simțit, cei peste 80 de elevi entuziasti garantând deplina reușită a evenimentulului. Astfel că, deși început încă de la ora 9 , desfășurat pe parcursul mai multor ore până după amiază după ora 15:30 (cu o pauză de masa şi o alta pentru jurizare), a avut dinamism,elemente de noutate, atractivitate și timpul a trecut pe nesimțite.
De menționat că iniţiatorul acestui proiect educațional de tip școală de vară, intitulat „Clubul de vară de la Neculce” este prof. dr. Sergiu-Constantin Enea, actualmente Inspector General Adjunct la Inspectoratul Şcolar Iaşi şi că el se bucură de un real succes în rândul elevilor.
O inițiativă deosebită a organizatorilor, Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, iar pentru mine încă o experiență frumoasă trăită alături de ei. Dealtfel, toate colaborările mele de până acum cu Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, au fost memorabile, am decoperit aici oameni deodebiți, implicați, talentați, oameni care contruiesc, muncesc, se dedică se dăruiesc, oameni extrem de valoroși așa încât, colaborările noastre pe linie profesională au evoluat frumos și au dus, cum era de anticipat și firesc, inclusiv la conturarea unei frumoase relații de prietenie. Am fost încântată și de inimoșii și talentații elevi ai liceului care de fiecare dată au pornit cu entuziasm în provocările cunoașterii și a autodepășirii, care au evoluat în mod spectaculos de la ediție la ediție, de la an la an, pe toate palierele, dovedind un un spirit de implicare deosebit.
Personal m-am aflat la a treia colaborare cu Liceul Ion Neculce din Târgu Frumos şi cred că "relaţia" noastră nu se va opri aici. Vreau să mulţumesc dlui Inspector General Adjunct, Sergiu Enea, pentru frumoasa şi emoţionanta prezentare, la fel şi dnei prof. Paula Vorniceanu, profesor coordonator dar şi moderator al ediţiei, dnei director Laurenţa Doca, Teodorei Malanca şi tuturor profesorilor coordonatori alături de care a fost o plăcere să mă aflu. Vă mulţumesc pentru valoroasa diplomă acordată şi pentru flori însă, ţin să vă mulţumesc în primul rând pentru prietenie, pentru energia pozitivă pe care o simt de fiecare dată când ajung acolo.
Felicitări tuturor profesorilor implicaţi în acest proiect, felicitări elevilor, vă doresc vacanţă plăcută în continuare şi un nou an şcolar plin de satisfacţii!









































Niciun comentariu: