Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

joi, 14 august 2014

Reuniri şi aniversări -3 ani de “Sportul Băcăuan”

      Au trecut deja atâtea luni din acest an, şi încă nu am reuşit să  găsesc starea şi timpul necesar pentru a-mi face ordine în suflet şi viaţă.. Am în minte încă multe proiecte care stau în aşteptare dar parcă nu a venit încă timpul să le dau viaţă, să le dezvălui .Şi, evident,  altele vor rămâne nefinisate, nealtoite, poate pentru un viitor care ar putea, sau nu, să existe în forma dorită.
Străzile de acum nu mai sunt atât de  singure pentru că se întorc ai noştri “italieni” sau “spanioli”, iar temperaturile ridicate ne îndeamnă să ne facem în continuare planuri de călătorii, de concediu de întâlniri.Cu toate că zilele cele mai lungi care  i-au fost rezervate acestui sezon s-au cam dus, timpul în continuare pare să se comprime.
Este adevărat că  vara este momentul potrivit să pleci în vacanţe, în locuri pe care nu le-ai cunoscut până acum, să participi la expoziţiile din oraş, să vizitezi muzeele pe care ai tot amânat să le descoperi, să celebrezi unul din cele mai importante evenimente din viaţa ta sau să experimentezi ceva nou.
Sunt însă şi unii care au trecut deja la treabă….este şi cazul echipelor băcăuane care s-au reunit deja pentru a începe sau continua munca  în vederea atingerii indicilor de performanţă doriţi.
Asta a făcut şi echipa de handbal masculine Ştiinţa Muncipal Dedeman Bacău, , care şi-a făcut cunoscută strategia şi noile achiziţii pentru acest sezon începând cu noul antrenor spaniol şi continuând cu cei 5 handbalisti transferati, alături de un tânăr jucător sârb venit în probe. Băcăuanii s-au întărit la linia de 9 metri, pe extreme dar şi pe postul de coordonator de joc.  Goran Gorenac (sloven, 27 de ani – inter dreapta), Josep Masachs Gelma (spaniol, 31 de ani – extrema dreapta, Alin Campan (roman, 24 de ani – extrema stanga, Tin Tokic (sloven, 29 de ani- inter stanga), Mikk Pinnonen (estonian, 23 de ani – coordonator de joc, Dusan Trifkovic ( sarb, 21 de ani – inter dreapta
 După trei ani de contract, antrenorul Eliodor Voica a părăsit Bacăul (plecarea lui am regretat-o sincer!!!! )şi a fi înlocuit de spaniolul Mateo Garralda. Cine este el? Triplu câştigător al Cupei Campionilor ca jucător sub culorile a trei echipe diferite (Teka Cantarriba, Barcelona şi Portland San Antonio), Garralda (44 de ani) se află la începutul carierei de antrenor. De doi ani de zile o pregăteşte pe BM Guadalajara, de care se va despărţi la finalul sezonului, pentru a prelua gruparea băcăuană cu care a încheiat o înţelegere pentru doi ani de zile. A fost adus în ideea în care este un antrenor mai valoros decât “Colin” şi asta râmâne de demonstrat; eu una îl regret şi  pe OMUL Eliodor Voica.
Şi fetele de la Ştiinţa au reluat deja antrenamentele la începtul acestei luni. Pe fete le aşteaptă şi evoluţii ulterioare în Liga Campionilor unde echipa noastră se află în grupa B.  Antrenorul Florin Grapă spune că sunt şanse să se treacă de grupa în care se mai află Fenerbahce Istanbul (Turcia), Azeryol Baku (Azerbaidjan) si Nantes VB (Franta). Poate că, la urma-urmelor, era loc şi de mai bine, dar, în mod cert, se putea şi mai rău. Concret, Ştiinta Bacău a nimerit într-o grupă accesibila în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor la volei feminin, ce va porni la drum în perioada 11-13 noiembrie. Speram ca şi în acest an, Ştiinţa Bacău să  îşi continue dominaţia în voleiul feminin românesc.
   În ceea ce ne priveşte, revista “Sportul Băcăuan” se află la numărul 36, asta însemând 3 ani de apariţie neîntreruptă!!!! Suntem fericiţi pentru această realizare!!!!
“Sportul Băcăuan”  este „copilul de suflet” al Mihaelei Băbuşanu Amalanci, Adrian Amalanci şi Leonard Popa iniţiatorii, fondatorii şi coordonatorii revistei, care girează în calitatea lor de director, secretar general de redacţie şi redactor şef   apariţia lunară a revistei.
Mulţumim tuturor colaboratorilor noştri pe care din respect şi preţuire ţin să îi reamintesc: maestrul  Mircea M Ionescu, Radu Ababei,  Florin Filioreanu, Ioan Dănilă, Stelian Cartacuzencu,  Costin Alexandrescu, Horia Alexoae, Marius Ambrozie(corespondent Roman), Cătălin Barzaghideanu, Ionuţ Brânzei (fotoreporter), Romulus Dan Busnea (corespondent Slănic Moldova), Ion Moraru (corespondent Oneşti), Dan Gabriel Mareş (Bucureşti), Cornel Pinter, Dana Popa, Gioni Popa, Marcian Popa, Dan Sion, Alina Ababei, pr. Constantin Leonte, caricaturi Constantin Chirilă-Băbuşa, rebus Laurian Buture.
  Poate că nu toate visele ni se implinesc aşa cum mintea şi inima noastră şi le doresc…
Ce ştiu sigur, acum, e că noi, la  acest ceas aniversar, am ştiut  ceea ce vrem cu adevărat, aşa că primim în dar doar… vise împlinite! ;)
La mulţi ani nouă!

Revista, azi, aniversează
36 de numere - e mare -
O cifră magică la care
Eu cred c-orice bărbat visează.
(adaptare după o epigramă de Ioan Fârte)

Mi-a plăcut şi urarea inedită făcută de prietena şi colega mea, scriitoarea  Tincuţa Horonceanu Bernevic, special pentru acest frumos prilej:

"Crească an la an
S-ajungă în final:
Sportul băcăuan
Sport naţional"



Mihaela Băbuşanu Amalanci

Niciun comentariu: