Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

joi, 25 septembrie 2014

Editorialul din "Sportul băcăuan" nr 37

Aparut în septembrie 2014 pentru august 2014
Privind înapoi şi trăind înainte
    În fiecare zi, facem sute de alegeri, al căror impact putem sau nu să îl conştientizăm pe moment: dreapta sau stânga?prima sau a doua?rochia albastră sau cea verde? la munte sau la mare?
În viaţa personală şi în cea profesională, unele decizii au devenit fireşti, iar altele sunt aproape automatisme; aţi observat deja asta?
Câteodată este musai să pui punct şi să o iei de la capăt….mergem mai departe prin viaţă respirând,  iubind şi sperând …..ne dorim ca într-o bună zi să fim din nou alături de cineva care să ne ţină de mână pe care să îl privim şi care să ne privească cu drag.
Trebuie să fim conştienţi: nimic nu este veşnic; singura constantă este schimbarea !
E toamnă deja şi a început şi vântul să bată. Nu ştiu dacă vântul fericirii…poate al schimbării?al speranţei?
A trecut deja o bună bucată din 2014 şi inima ne tresaltă puternic de fiorul efemerului…..
Septembrie este a noua lună a anului în calendarul Gregorian și una dintre cele patru luni gregoriene cu o durată de 30 de zile.
Septembrie începe (astrologic) cu soarele în semnul Fecioarei și sfârșește în semnul Balanței. Din punct de vedere astronomic, luna septembrie începe cu soarele în constelația Fecioarei și se sfârșește cu soarele în constelația Balanței.Numele lunii septembrie (latină: September) vine de la cuvântul latinescseptem, șapte, pentru că luna septembrie era a șaptea lună în calendarul roman.Grecii numeau luna septembrie Boedromion. În România, luna septembrie, popular, se numeșteRăpciune. Luna septembrie este luna cea mai importantă pentru cei care au trudit pământul, acum fiind culese roadele muncii de peste an.
Septembrie începe în aceeași zi a săptămânii ca și Decembrie, în fiecare an. Pe 23 septembrie este echinocțiul de toamnă, când ziua este egală cu noaptea.Din punct de vedere competiţional, abia încheiata lună august  a adus cu ea şi prima victorie în noua ediţie de campionat pentru Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău; o victorie chinuită după cum afirmat cunoscătorii dar o victorie, asta după ce elevii lu Mateo Geralda au pierdut din nou finala Supercupei României în faţa eternei câştigătoare HCM Constanţa.
Fotbaliştii Sport Clubului, deşi aparent motivaţi şi convinşi că îşi pot atinge obiectivele au plecat  pe 31 august învinşi de la Buzău de către Gloria (scor 2-1)
  Sportul băcăuan a avut şi o altă strălucire în luna august-..argint băcăuan la Jocurile Olimpice pentru Tineret!!!! Alexandru Novac, legitimat la Ştiinţa Muncipal Bacău, antrenat de fosta campioană Mihaela Melinte, a cucerit medalia de argint în prba de suliţţă masculin, cu oa runcare de 73.98 metri.Medalia de aur a fost câştigată de francezul Lukas Moutarde cu 74.48 metri(recprd personal) iar bronzul a revenit maghiarului Mark Xaver Schmolcz cu 72.40 metri.În calificări, Alexandru Novac reuşise cea mai bună aruncare, reuşind un nou record naţional, cu o aruncare de 77.61 metri.
 Aur pentru Bacau şi la dans la German Open Championships (GOC), campionatul Germaniei la Dans Sportiv, cea mai importanta competitie continentala din timpul verii.
Aceasta a fost cea de-a 28-a editie a campionatului german, la care au participat sportivi din 26 de tari. România s-a clasat pe locul 4 pe natiuni, dupa Rusia, Italia si Germania, cu doua medalii de aur, doua de argint si sase de bronz.
 La zestrea de medalii a României la GOC au contribuit si perechile bacauane de la Authentic Dance Sport 2007, care au cucerit medaliile de aur la sectiunea Rising Star Adult prin Mihai Vlad Paraschiv- Diandra Aniela Illes (din peste 200 de perechi) si medaliile de argint la juniori 2 -dansuri latino-americane prin perechea Alin Beca-Catalina Tampau.
  Şi boxerii lui Relu Auraş şi Cara au strălucit la Campionatul Naţional de la Piatra Neamţ
Deşi s-au confruntat cu mari dificultati financiare, insa asta nu i-a impiedicat să cucească patru titluri nationale la seniori prin Cioaca, Olaru, Jitaru si Nistor.
  Aşadar avem rezultate, avem promisiuni şi speranţe„Viaţa o înţelegem privind înapoi, dar o trăim privind înainte”.
                                                                     Mihaela Băbuşanu Amalanci




Niciun comentariu: