Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

marți, 1 decembrie 2015

Depunere coroane de flori cu prilejul Zilei Naţionale a României

            Cu ocazia Zilei Naţionale a României, eveniment care a  marcat împlinirea a 97 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, începând cu  ora 10:00, la Monumentul Eroilor Întregirii Neamului din Cimitirul Eroilor “Poligonul de tragere” din Bacău,  strada Constanţei, a  avut loc un ceremonial miliar şi religios şi depune de coroane și jerbe de flori.  După intonarea imnului naţional, scurta alocuţiune rostită de colonelul (r) Paul Valerian Timofte, preşedintele Filialei judeţene a Cultului Eroilor „Corneliu Chirieş“ din Bacău şi consilier local şi după efectuarea unei slujbe religioase s-a trecut la depunerea coroanelor şi jerbelor de flori  de către instituţiile statului, societatea civilă şi partidele politice.
Plecând de la premisa că „un partid politic trebuie să fie o parte a naţiunii” oamenii politici şi-au dat mâna astăzi,unii  animaţi de sincere sentimente patriotice, alţii doar din puterea obişnuiţei cu scena, reamintindu-şi că înainte de toate suntem cu toţii români. Redau mai jos cele scrise de Grigore Lazarovici în studiul său doctoral „Evoluţia partidelor politice post-decembriste din România); mie mi-a plcăut foarte mult:  „Niciodată patriotismul nu va fi o valoare desuetă pentru cineva care are identitate. Rădăcina şi apartenenţa la grup sunt caracteristici fundamentale ale fiinţei umane. Cei care nu pot învăţa din experienţele trăite intră în categoria celor cu tulburări de personalitate, devin „dizarmonici”. O persoana care îşi neagă istoria este sortită neantului. La fel şi un neam, un popor!
   Mai apoi a urmat o paradă militară şi un spectacol cultural-artistic susţinut de Ansamblul “Plaiuri Băcăuane”, în Piaţa Tricolorului



Niciun comentariu: