Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

miercuri, 5 iunie 2019

“Povestea înțeleptului Smotănilă și a unei fetițe cuminți”

Nu, cartea Oanei Mihaelei Savin nu a fost (încă) ecranizată într-un studio ci este vorba despre locaţia în care a fost lansată, respectiv în Studioul Super Adventure . Aşa, ca o primă impresie,mi s-a părut că mă aflu într-o zi a porţilor deschise, într-o locaţie exerimentală Nasa.
"Povestea înțeleptului Smotănilă și a unei fetițe cuminți" ne-a readus însă cu picioarele pe pământ.
Ne-am cam săturat de poveşti sângeroase , poveşti cu copii abandonaţi, sau de cele excesiv robotizate, de cele incluse în topul felul de topuri sau must have-uri.Acum, parcă mai mult ca oricând, simţim nevoia să citim sau să auzim poveşti normale, cu tâlc şi povestea lui Smotănilă se raliază acestor cerinţe.
În “Povestea înțeleptului Smotănilă și a unei fetițe cuminți” este vorba despre aventura unui pisoi inteligent și înțelept alături de prietena sa Maya.Nu, nu este o carte de povestit ci o carte de citit. Căci este o carte cu text clar și ușor de citit, conținând și ilustrații atractive care aduc textul la viaţă și oferă diferite indicii sau sugestii. Fără îndoială că citirea ei va stimula dezvoltarea imaginației unui copil. Însă, este o carte nu doar pentru copii ci, parcă, mai ales pentru cei deveniți adulți și care nu și-au pierdut sufletul de copil şi plăcerea de a citi literatură bună pentru copii.
Oricum, după prima parte, cea “serioasă” în care s-a vorbit despre roman, despre poveste, mesaj, copiii, dar mai ales adulţii prezenţi la eveniment au cam dat în mintea copiilor savurând cu nesaţ şi emoţie noile senzaţii induse de “minunile tehnicii”, redescoperindu-şi spiritul de aventură.
Personal, după ce am testat “aparatura” la îndemnul unei prietene, m-am simtit aşa cun soi de “Cat woman” cu superputeri, escaladând clădiri fără teamă de pericole şi înălţimi, hotărâtă să ajung acolo unde trebuie sau unde este nevoie de mine.
De ce să mergeţi în noua locaţie? Pentru că vorbim de tehnologie de ultimă generație, realitate virtuală 9D, pentru toate vârstele, atât pentru copii cât şi pentru adulţi.Programul este zilnic, între orele 11,00-19,00! Unde anume?În incinta Petrom, pe Calea Mărăşeşti nr 145, pe lângă McDonald’s.
Pe unul dintre afişele de promovare ale studioului scrie “Have fun!”.Păi cum se poate să nu ne conformăm?
( “Povestea înțeleptului Smotănilă și a unei fetițe cuminți” , lansată în Studioul Super Adventure-      Mihaela Băbuşanu)


Niciun comentariu: