Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

marți, 15 iunie 2021

„Japonia departe-aproape de Bacău" ediția a IV-a

Cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Japonia și România, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău va organiza cea de a IV-a ediţie a evenimentului „Japonia departe-aproape de Bacău”, în cadrul căruia se va desfăşura un atelier inedit de scriere creativă, respectiv haiku.
Haiku vine din Japonia 🇯🇵 (țara fascinaţiei pentru miniaturi) şi este cea mai scurtă formă de poezie din lume: are numai 3 versuri şi 17 silabe (5-7-5)! Datorita conciziei sale, este un stil poetic ideal pentru copiii de toate vârstele, surprinzând momente din viața de zi cu zi care, altfel, ar trece neobservate.
🖊 La atelierul de scriere creativă, cei mici vor învăța să se folosească de imaginație și de creativitate în cel mai constructiv și firesc mod. Vom discuta despre compoziție, scriere şi vom încerca să compunem haiku-uri.
🤝Colaboratori ai acestui eveniment sunt:
✔️Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Bacău (profesor pentru învăţământul primar Mirela Spiţă);
✔️Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău (profesor Lidia Sabău );
✔️Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Bacău (profesor pentru învăţământul primar Monica Creangă);
✔️Revista „Plumb”
✔️ muzeograf Tincuţa Bernevic.

Primul atelier va avea loc în ziua de 15 iunie 2021, ora 14,00 la Casa Memorială „George Bacovia”, str George Bacovia nr 13, al doilea urmând să aibă loc în 16 iunie 2021, la ora 10,00 în același spațiu de la Casa Memorială „George Bacovia”.

Coordonator proiect, Mihaela BĂBUŞANU



Niciun comentariu: