Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

sâmbătă, 3 iunie 2023

🇷🇴🇯🇵 “JAPONIA DEPARTE-APROAPE DE BACĂU”, ediţia a VI-a, 1 iunie 2023- Ziua Internaţională a Copilului

🇷🇴🇯🇵 “JAPONIA DEPARTE-APROAPE DE BACĂU”, ediţia a VI-a, 1 iunie 2023- Ziua Internaţională a Copilului
Maniere, curaj, flori, culoare, graţie, teatru, muzică, dans, ateliere, au fost ingredientele savurate de public, care au calificat evenimentul drept o reușită.
Programul evenimentului a cuprins, aşadar, demonstrații de arte marțiale japoneze, dansuri tradiţionale asiatice, demonstrație de Qwan Ki Do, muzică japoneză, atelier de scriere japoneză, atelier de scriere creativă, haiku, atelier de ikebana susţinut de Lucia Pădurariu, teatru, mini expoziţie de grafică și grafică japoneză, diverse momente muzicale şi artistice.
Nu au lipsit nici bucuriile dulci, la final, copii primind fondue de ciocolată cu fructe, dulciuri de casă, prăjituri, fructe, socată, mini- pizza.
În acest amplu demers cultural ne-au fost alături: Clubul Sportiv „Bao” Bacău; Radu Petrică; Palatul Copiilor Bacău; RD Art Academy; Mara Elenia Maxim; Daria Maria Comănescu; Mara Lungu; Elena Teodora Bucovineanu; Marta Cana; Angela Şipoş; SElena Cristina.
Şi, nu cel din urmă, colegul Mihnea Baran care ne-a fost alături în toate etapele preliminare, organizatorice, ale acestui eveniment şi căruia vrem să îi mulţumim încă o dată şi pe această cale.
Mulţumirile noastre se îndreaptă şi către voluntarele care au ajutat copiii la atelierele de scriere japoneză: Murariu Ioana, Gavriliță Andreea si Urban Ioana dar şi doamnelor profesoare Mirela Spiţă şi Monica Creangă de la Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” care au participat activ la eveniment, împreună cu o parte dintre elevi.
Și cei mai inimoși susținatori ai Asociației "Simfonia Florilor": Mihnea Baran, Livia Solomoneea, Mihaela Dragoi, Elena Nițu, Radu Gaitan, Andreea Ghenta, Andreea Dumbrava, Ana Apetrei Luisa, Nicoleta Teodoru, Raluca Sava, Simona Mare,Vlad Costandache, Petrunjel Iuliana, Alex și mulți alții!
Personal aş mai dori să aduc mulţumiri unui OM deosebit, pe care il respect şi îl apreciez foarte mult şi care a dorit să îşi păstreze anonimatul dar şi doamnelor Lili Moraru şi Diana Brandsch (Ghicu) de la Salonul Urban Beauty Bacău.
Şi nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc pentru ajutorul preţios doamnei Luminiţa Melinte care m-a ajutat să fac faţă, în ceea ce putem numi bucătăria internă a acestui eveniment, mai ales în etapa sa finală, când când strălucirea momentului apune şi rămâi singur să evaluezi situaţia şi să savurezi reuşita. 🙂
Această ediţie a evenimentului a fost concepută special pentru copii, ca un cadou de ziua lor, însă el a avut o adresabilitate extinsă, adresându-se tuturor categoriilor de vârstă.
Astfel, ”Japonia departe-aproape de Bacău” a fost o alternativă utilă, pozitivă, de petrecere a timpului liber. Evenimentul a constituit o oportunitate pentru întreaga familie de a se aduna şi a participa împreună la o acțiune culturală. Un alt obiectiv a fost acela de a stârni interesul copiilor pentru lucrurile frumoase, pozitive, care fac parte din cultura şi educaţia poporului nipon și care pot fi “împrumutate” şi experimentate cu succes.
In multitudinea de evenimente organizate cu prilejul zilei de 1 iunie de ce "Japonia departe-aproape de Bacău" a fost o alternativă utilă de petrecere a timpului liber?
În afara bucuriei sincere, nedisimulate a copiilor, suntem cu atât mai bucuroşi de reuşita acestui eveniment cu cu cât bugetul de care noi am dispus la început de drum a fost 0 lei şi a trebuit să ne irosim energia şi în această direcţie. Am vrut să venim în faţa publicului cu o alternativă utilă, pozitivă, de petrecere a timpului liber. Evenimentul “Japonia departe-aproape de Bacău” nu a fost organizat doar cu scopul de divertisment, care desigur este foarte important deoarece aduce oameni împreună și este o modalitate bună pentru întreaga familie de a se aduna şi a se lega, ci şi de a stârni interesul copiilor pentru lucrurile frumoase, pozitive, care fac parte din cultura şi educaţia poporului nipon și care pot fi “împrumutate” şi experimentate cu succes.
Vreau să reamintesc şi faptul că prima ediţie a evenimentului "Japonia departe-aproape de Bacău" a avut loc acum 9 ani, în anul 2014, în luna mai.
Dar toate acestea au avut nevoie şi de un sprijin financiar pe care l-am primit de la STOCON Bacău.
Ne-au mai fost alături BCR şi PRO ART LINE cărora le aducem mulţumiri şi pe această cale.
Sursa fotografiilor: Mihnea Baran şi participanţi la eveniment
🇷🇴🇯🇵
Aducem profunde mulţumiri copiilor şi tuturor partipanţilor pentru prezență și aprecieri, receptivitate, implicare, nenumăratele feedback-uri pozitive şi urări de continuitate. 🤗








MAXIM MARA ELENIA, autoarea celor 3 lucrări de grafică japoneză, unanim apreciate
Echipa organizatoare a acestei ediţii, Mihaela şi Lucia

Un comentariu:

Anonim spunea...

Felicitări, dna Mihaela! Minunată activitate!