Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

joi, 19 septembrie 2024

🌸🙏👘

Sunt bucuroasă și onorată să primesc acest premiu, cu atât mai mult cu cât acest concurs este organizat in memoriam Dumitru Radu, băcăuan de al nostru, pe care am avut privilegiul de a-l cunoaște, care m-a încurajat încă de la primele mele încercări de acest fel, asigurându-mă că sunt pe drumul cel bun.
Nu în ultimul rând, mulţumesc Petru Done&Deşteptarea!
https://www.desteptarea.ro/marele-premiu-al-concursului-national-de-haiku-2024-a-ajuns-in-bacau/


marți, 17 septembrie 2024

POEZIE LA NISIP, ediția a V-a, 5-8 sept. 2024, Corbu, Constanţa

POEZIE LA NISIP, ediția a V-a, 5-8 sept. 2024, Corbu, Constanţa
Organizatorii şi coordonatorii evenimentului au fost Daniela Varvara şi Iulia Pană, membre ale Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea. Eveniment organizat cu sprijinul primăriei Corbu.
Mulţumesc pentru invitaţie, Daniela!
Felicitări pentru reuşita acestui eveniment deosebit, felicitări tuturor celor implicaţi, organizatori, participanţi, sponsori!
Sursa foto: pagina festivalului şi arhiva personală








duminică, 15 septembrie 2024

COLOCVIUL NAŢIONAL cu tema „32 DE ANI DE HAIKU LA CONSTANŢA, 5-7 septembrie 2024

Agenda un pic prea aglomerată din ultima vreme, nu mi-a permis să amintesc şi să scriu despre unele evenimente desfăşurate la început de septembrie, la Constanţa şi Corbu (jud. Constanţa), aşa că revin în aceste zile asupra lor. Încep astăzi, scurta lor prezentare, amintind de Colocviul Naţional de HAIKU de la Constanţa.
Constanța este unul dintre puţinele oraşe din România despre care putem spune că are o tradiţie în ceea ce priveşte lirica japoneză, Societatea de Haiku din Constanţa, revista “Albatros” şi Festivalul Internaţional de Haiku de la Constanţa fiind fondate în anul 1992, aşadar, în 2024 vorbim despre cea de a 32-a ediţie, aspect care spune foarte multe despre consecvenţa, seriozitatea şi competenţa în acest domeniu al gazdelor noastre.
Constanţa este legată de Japonia şi prin acordul de înfrățire, semnat în anul 1977, cu orașul Yokohama.
Activitatea a fost coordonată de către doamna Laura Vaceanu, preşedinta Societăţii de Haiku din Constanţa şi a fost organizată de Societatea de Haiku Constanța în colaborare cu ,,Asociația Culturală Flori-Rodica Tighici Iacomi” și Revista ,,InterArtes”, fiind găzduită de
Biblioteca colorată, Tomis Mall, Constanța în intervalul 5-6 septembrie şi de Biblioteca Căminului Cultural Naum Pocorschi din Jurilovca în ziua de 7 septembrie 2024.
Mulţumesc pentru invitaţie! M-am simţit ca acasă, din nou!
Felicitări organizatorilor şi participanţilor la această ediţie!














joi, 12 septembrie 2024

📖 Lansare de carte Dumitru LECCA

Am fost onorată să mă ocup de organizarea şi moderarea evenimentului prilejuit de lansarea de carte a domnului Dumitru LECCA. Dle Lecca, vă mulţumesc pentru încrederea oferită!
“Vis împlinit” (Editura Magic Print Oneşti, 2024), autor Dumitru Lecca. Este a doua carte autorului dedicată baschetului, pe care l-a slujit cu pasiune şi devotament. Dacă în volumul lansat anul trecut, „Mingea buclucaşă”, apărută la aceiaşi editură, regăseam amintiri din minunata lume a baschetului, mai exact povestiri din cariera domniei sale de jucător, în „Vis împlinit”, Dumitru Lecca îşi continuă relatarea amintirilor, de această dată despre cariera domniei sale de antrenor.
Dumitru Lecca, descendent al familiei de boieri Lecca, cunoscuți militari de carieră și politicieni, şi-a dedicat viaţa sportului, excelând atât în cariera de jucător cât şi în cea de antrenor.
Cuvântul de deschidere a fost rostit de către managerul instituţiei, Alin Popa, care a făcut şi o scurtă incursiune în istoria familiei Lecca.
Despre această apariţie editorială, despre eveniment dar şi despre omul Dumitru Lecca au vorbit mai apoi arhivistul Vilică Munteanu, prof.univ.dr. Radu Ababei, binecunoscutul om de sport Dorin Arădăvoaicei, subprefectul Gabriel Lupu şi scriitoarea Cecilia Moldovan.
Evenimentul a fost presărat cu momente muzicalo-poetice susţinute de către artistele folk Angela Şipoş, Denisa Dumitrache (membră a Asociaţiei Nevăzătorilor Bacău) şi poeta SElena Cristina.
La eveniment au participat şi elevi ai Liceului cu Program Sportiv Bacău, scriitori, istorici, sportivi, ziarişti, oameni de cultură.
Pentru noi a fost o onoare să îl avem şi cu acest prilej în mijlocul nostru, este un om de la care putem cu totii învăţa ce înseamnă nobleţea, simţul moral, simţul datoriei, verticalitatea, curajul, dl Lecca este si poate fi un model pentru noi si pentru generaţiile care vor urma.
O viaţă traită potrivit crezului „cu viaţa de antrenor eu niciodata n-am glumit” la fel ca in cantecul bine cunoscut de noi toti.„Acesta este trofeul suprem pe care mi l-a oferit Baschetul, asa că, la sfarsitul povestii, pot spune; VIS IMPLINIT”.
În altă ordine de idei, dar nu în cele din urmă, este important de menţionat faptul că Dumitru Lecca, a donat de curând, Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”, uniforma diplomatică a tatălui său, George Lecca, diplomat de carieră, ministru plenipotențiar al României la Stockholm în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Vă doresc multă sănătate şi alte şi alte vise împlinite, dle Lecca!














































miercuri, 11 septembrie 2024

The real cost of love ...

Astăzi de la ora 11!!!

Complexul Muzeal "Iulian Antonescu", str 9 mai, nr 7
Onorată să moderez evenimentul prilejuit de lansarea de carte dedicată baschetului, scrisă de un mare campion și de un adevărat aristocrat, Dumitru LECCA.
https://www.desteptarea.ro/lansare-de-carte-la-complexul-muzeal-din-bacau/



duminică, 8 septembrie 2024

La omul la care ţi-e gândul, acolo îţi este şi sufletul, indiferent de distanţă, de timp, de loc, de context...


sâmbătă, 7 septembrie 2024

📖 Lansare de carte Dumitru LECCA

Cititori de toate vârstele, vă invităm şi
vă aşteptăm miercuri, 11 septembrie, de la ora 11.00, la lansarea cărţii "Vis împlinit", autor Dumitru LECCA, eveniment care va avea loc la sediul central al Complexului Muzeal "Iulian Antonescu" din strada 9 Mai, nr. 7.
Dacă în cartea lansată anul trecut, „Mingea buclucaşă”, Dumitru Lecca regăseam amintiri din minunata lume a baschetului, mai exact povestiri din cariera domniei sale de jucător, în „Vis împlinit”, îşi continuă relatarea amintirilor, de această dată despre cariera domniei sale de antrenor.
Dumitru Lecca, membru al celei mai importante familii boiereşti băcăuane, este şi poate fi un model pentru noi si pentru generatiile care vor urma.
Moment muzical: Angela Șipoș, Denisa Dumitrache, SElena Cristina
Vă invităm şi vă aşteptăm alături de noi!


✨❤🎖 Viorel Căpitanu, cetăţean de onoare al Bacăului

Fericită pentru concretizarea unui demers de suflet: VIOREL CĂPITANU, "CETĂŢEAN DE ONOARE" al Bacăului
Un OM care merita cu prisosinţă acest titlu pentru tot ceea ce a făcut pentru istoria acestui judeţ, pentru oamenii muzeului, pentru îmbogăţirea patrimoniului instituţiei noastre şi nu în ultimul rând, pentru alesele sale calităţi morale şi umane.
Dincolo de calitatea domniei sale de specialist şi înainte de orice, DOMNUL VIOREL CĂPITANU, a fost un om moderat, discret, politicos şi corect, s-a dăruit cu multă însufleţire meseriei de muzeograf şi iniţierii tinerilor istorici sau angajaţi ai instituţiei, toate acestea şi multe altele conferindu-i, pe drept cuvânt, recunoaşterea unui om cu alese însuşiri morale şi profesionale, care a slujit cu real devotament pe altarul muzei Clio.
Iar ca director a ştiut să aprecieze, să identifice şi să susţină angajaţii care prezentau potenţial şi să facă evaluari doar în funcţie de calităţile profesionale. A ştiut să fie prieten, a ştiut să fie OM.
O să închei citându-l pe jurnalistul Gheorghe Bălţătescu, care s-a bucurat foarte mult la aflarea veştii, dar care din cauza unor probleme de sănătate, nu a putut fi alături de noi la ceremonia de acordare a titlului.
„Modestia, discreţia, profesionalismul, amabilitatea, fermitatea calculată, pasiunea pentru arheologie – istorie şi tenacitatea i-au fost şi îi sunt coordonate în viaţă. N-a bătut cu pumnul în masă niciodată, a bătut însă insistent la uşile celor care conduceau şi hotărau destinele fostei regiuni şi ale judeţului Bacău. Nu pentru el, ci pentru binele şi prestigiul unei instituţii care s-a născut din nimic şi a ajuns marcă şi brend: Muzeul de Istorie, acum Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău”.
Mulţumesc pentru colaborare, Cristi Plantos! Ştiu cât de mult îl preţuieşti pe dnul Căpitanu. Mulţumesc, dna Eugenia Antonescu!
Mulţumiri şi celor care au fost alături de noi la ceremonia de decernare a titlului. Mulţumesc, Florentina Dăscălaşu!
https://www.desteptarea.ro/festivitate-de-decernare-a-unui-nou-titlu-de-cetatean-de-onoare-la-bacau/?fbclid=IwY2xjawFJYV1leHRuA2FlbQIxMAABHV4O3ce86mWP32hOwNa-65M49vQNeNAYess7rHgBMCxQfWRfH0tIXADnWg_aem_JVIiZEcOQoNMlyOt_evhKQ