Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

duminică, 15 septembrie 2024

COLOCVIUL NAŢIONAL cu tema „32 DE ANI DE HAIKU LA CONSTANŢA, 5-7 septembrie 2024

Agenda un pic prea aglomerată din ultima vreme, nu mi-a permis să amintesc şi să scriu despre unele evenimente desfăşurate la început de septembrie, la Constanţa şi Corbu (jud. Constanţa), aşa că revin în aceste zile asupra lor. Încep astăzi, scurta lor prezentare, amintind de Colocviul Naţional de HAIKU de la Constanţa.
Constanța este unul dintre puţinele oraşe din România despre care putem spune că are o tradiţie în ceea ce priveşte lirica japoneză, Societatea de Haiku din Constanţa, revista “Albatros” şi Festivalul Internaţional de Haiku de la Constanţa fiind fondate în anul 1992, aşadar, în 2024 vorbim despre cea de a 32-a ediţie, aspect care spune foarte multe despre consecvenţa, seriozitatea şi competenţa în acest domeniu al gazdelor noastre.
Constanţa este legată de Japonia şi prin acordul de înfrățire, semnat în anul 1977, cu orașul Yokohama.
Activitatea a fost coordonată de către doamna Laura Vaceanu, preşedinta Societăţii de Haiku din Constanţa şi a fost organizată de Societatea de Haiku Constanța în colaborare cu ,,Asociația Culturală Flori-Rodica Tighici Iacomi” și Revista ,,InterArtes”, fiind găzduită de
Biblioteca colorată, Tomis Mall, Constanța în intervalul 5-6 septembrie şi de Biblioteca Căminului Cultural Naum Pocorschi din Jurilovca în ziua de 7 septembrie 2024.
Mulţumesc pentru invitaţie! M-am simţit ca acasă, din nou!
Felicitări organizatorilor şi participanţilor la această ediţie!














Niciun comentariu: