Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

joi, 12 septembrie 2024

📖 Lansare de carte Dumitru LECCA

Am fost onorată să mă ocup de organizarea şi moderarea evenimentului prilejuit de lansarea de carte a domnului Dumitru LECCA. Dle Lecca, vă mulţumesc pentru încrederea oferită!
“Vis împlinit” (Editura Magic Print Oneşti, 2024), autor Dumitru Lecca. Este a doua carte autorului dedicată baschetului, pe care l-a slujit cu pasiune şi devotament. Dacă în volumul lansat anul trecut, „Mingea buclucaşă”, apărută la aceiaşi editură, regăseam amintiri din minunata lume a baschetului, mai exact povestiri din cariera domniei sale de jucător, în „Vis împlinit”, Dumitru Lecca îşi continuă relatarea amintirilor, de această dată despre cariera domniei sale de antrenor.
Dumitru Lecca, descendent al familiei de boieri Lecca, cunoscuți militari de carieră și politicieni, şi-a dedicat viaţa sportului, excelând atât în cariera de jucător cât şi în cea de antrenor.
Cuvântul de deschidere a fost rostit de către managerul instituţiei, Alin Popa, care a făcut şi o scurtă incursiune în istoria familiei Lecca.
Despre această apariţie editorială, despre eveniment dar şi despre omul Dumitru Lecca au vorbit mai apoi arhivistul Vilică Munteanu, prof.univ.dr. Radu Ababei, binecunoscutul om de sport Dorin Arădăvoaicei, subprefectul Gabriel Lupu şi scriitoarea Cecilia Moldovan.
Evenimentul a fost presărat cu momente muzicalo-poetice susţinute de către artistele folk Angela Şipoş, Denisa Dumitrache (membră a Asociaţiei Nevăzătorilor Bacău) şi poeta SElena Cristina.
La eveniment au participat şi elevi ai Liceului cu Program Sportiv Bacău, scriitori, istorici, sportivi, ziarişti, oameni de cultură.
Pentru noi a fost o onoare să îl avem şi cu acest prilej în mijlocul nostru, este un om de la care putem cu totii învăţa ce înseamnă nobleţea, simţul moral, simţul datoriei, verticalitatea, curajul, dl Lecca este si poate fi un model pentru noi si pentru generaţiile care vor urma.
O viaţă traită potrivit crezului „cu viaţa de antrenor eu niciodata n-am glumit” la fel ca in cantecul bine cunoscut de noi toti.„Acesta este trofeul suprem pe care mi l-a oferit Baschetul, asa că, la sfarsitul povestii, pot spune; VIS IMPLINIT”.
În altă ordine de idei, dar nu în cele din urmă, este important de menţionat faptul că Dumitru Lecca, a donat de curând, Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”, uniforma diplomatică a tatălui său, George Lecca, diplomat de carieră, ministru plenipotențiar al României la Stockholm în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Vă doresc multă sănătate şi alte şi alte vise împlinite, dle Lecca!














































Niciun comentariu: