Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

vineri, 27 septembrie 2024

„Avangarda XXII"-2024

Fundația Culturală „Georgeta și Mircea Cancicov” a organizat în zilele de 20 și 21 septembrie, a XXI-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Creație Literară „Avangarda XXII”.
În prima zi, la Pensiunea „Balta Albastră” din satul Siret, comuna Letea Veche au avut loc „Itinerariile „Avangardei” și Colocviul ,,Rolul criticii literare în confuzia de valori“, cu Adrian Dinu Rachieru, Nichita Danilov, Simona Grazia Dima, Lucian Strochi, Balász F. Atila și Mihaela Grădinariu. De asemenea, Medalionul literar „Christian W. Schenk - poetul și traducătorul”, prezentat de Petre Isachi și au fost oferite premiile Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Bacău, Fundației Culturale ,,Georgeta și Mircea Cancicov”, Asociației Culturale ,,Familia Lecca” și Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria” - Filiala ,,Colonel Corneliu Chirieș” Bacău.
La finalul zilei Salonul Cărții „Avangarda XXII”, ediția 2024, pentru cărți de poezie, de proză, de eseu și critică literară și de istorie culturală, monografie, memorialistică, jurnal, interviuri și publicistică.
A doua zi a debutat cu deplasarea, la Parohia „Precista”, unde a avut loc Colocviul ,,Creștinism și protestantism: convergență sau divergență?”, cu Pr. Mihai Tomozei, pr. Iulian Adam, pr. Alexandru Nistor, Mihai Vladu, dar un scurt program de muzică liturgică, susținut de Claudia Vasilache.
Iar în ultima parte din program, la Centrul de Cultură ,,George Apostu” va putea fi vizitată expoziția de grafică a pictorului băcăuan Ioan Burlacu, prezentată de Lucian Strochi. Tot acolo, Constantin Hărăbor a înmânat o diplomă oferită de pr. dr. poet Dumitru Ichim (Canada).
Soprana Claudia Vasilache și interpretul de muzică folf Florin Țuțuianu au emoţionat şi impresionat publicul prin interpretări ale unor arii, caţonete şi melodii.
Felicitări neobositului Victor Munteanu, iniţiatorul şi coordonatorul acestui eveniment.
Festivalul Avangarda, prilej de interacţiune, de legarea unor noi şi frumoase prietenii, de a ne cunoaşte între noi, de a ne citi .
Şi uite aşa, în acest context, gândul îmi zboară şi către oamenii şi vremea în care funcţiona Cenaclul “Octavian Voicu”, care a fost punct de plecare şi de sprijin pentru mulţi dintre noi.
Sănătate, felicitări şi mulţumiri poetului, actorului şi “regizorului” festivalului, Victor Munteanu& familiei domniei sale!
Sursa foto: Alina Munteanu









Niciun comentariu: