Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" Bacău, se alătură acţiunilor organizate la nivel local, naţional şi internaţional cu prilejul "Zilei Pămîntului".
În fiecare an, pe data de 22 aprilie, Planeta noastră este sărbătorită în cadrul Zilei Planetei Pământ. Evenimentul a fost iniţiat în anul 1970 în SUA dar începând cu anul1990, evenimentul a devenit unul global. Deși este numită în principal Ziua Pământului, Organizația Națiunilor Unite a numit evenimentul în 2009 Ziua Internațională a Mamei Pământ. Începând aşadar cu anul 2009, a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizaţia Naţiunilor Unite, expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.
Tema pentru Ziua Pământului 2024 „Planeta vs Plastic” atrage atenţia asupra faptului că tone de plastic sufocă planeta, în timp ce procesul de reciclare este infim
O zi in care trebuie să sărbătorim natura, verdele plantelor şi albastrul apelor, al cerului, florile, păsările şi tot ceea ce ne înconjoară dar este şi o modalitate de a atrage atenția asupra riscurilor la care este supusă planeta și de a iniția campanii de conștientizare asupra importanței protejării mediului înconjurător.
Alături de copiii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 23 Bacău, structură a Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Bacău, cu prilejul Zilei Pământului, în cadrul în cadrul activităților dedicate Programului Național Săptămâna verde, am desfăşurat activitatea cu titlul "EDUCAŢIA VERDE ŞI EDUCAŢIA ALBASTRĂ PENTRU O PLANETĂ PRIELNICĂ" .
Am adus magia pădurii, a mărilor, a oceanelor, a castelelor de nisip şi a tuturor vieţuitoarelor terestre şi marine direct în Grupa Mare A, sub atenta îndrumare a doamnelor prof. înv. preşcolar Mariana Nicoleta TUDOR şi Otilia Any Mary NOVAC.
Curiozitatea şi încântarea ne dau speranţa că ei pot înțelege că anumite comportamente ale omului pot distruge ceea ce ne este mai drag – Pământul, casa noastră a tuturor.
Atelierul interactiv desfăşurat cu acest prilej, poezia, muzica, desenul, jocurile de mişcare, au avut rolul de a sădi în mintea și inima copiilor importanţa unei atitudini corecte faţă de natură, de mediu, de mare, de planetă.
Mulţumirile noastre se îndreaptă şi către ONG Mare Nostrum Constanţa pentru instruire, materiale informative şi ajutor în implementarea activităţilor dar şi pentru diplomele oferite copiilor şi cadrelor didactice cu acest prilej.
„EDUCAŢIA VERDE ŞI EDUCAŢIA ALBASTRĂ PENTRU O PLANETĂ PRIELNICĂ", activitatea desfăşurată astăzi, a fost una deopotrivă creativă dar şi de conştientizare. Copiii au învățat cum pot proteja Planeta și care sunt factorii care influențează îmbolnăvirea Pământului. Acesta a fost totodată, modul prin care cei mici au ales să-i arate Pământului cât de important este pentru ei şi pentru noi toți şi cât de mult trebuie să îl iubim, protejăm și respectăm pentru a avea o viață sănătoasă.
A fost o sărbătoare frumoasă a Pământului, căruia îi dorim să fie sănătos şi îngăduitor cu noi.
Coordonator, Mihaela BĂBUŞANU
4 comentarii:
Felicitari!
Mulţumim frumos! Mulţumesc!
Felicitari!
În loc de publicare a comentariului tău la postarea de astăzi, 3.05.2024, cred ca am apăsat stergere din greseala dar tot am apucat sa vad pentru o fracţiune de secundă ce scria! Şi mă bucur! Paşte Fericit!
Trimiteți un comentariu