Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

joi, 25 aprilie 2024

ITINERAREA EXPOZIŢIE "100 DE ANI DE ISTORIE REFLECTATĂ ÎN ORACOLE ŞI CAIETE DE AMINTIRI"

ITINERARE EXPOZIŢIE
Ca urmare a parteneriatului dintre Complexul Muzeal „Iulian Antonescu" Bacău, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi Asociaţia Muzeul Jucăriilor Bucureşti,
Expoziţia „100 DE ANI DE ISTORIE REFLECTATĂ ÎN ORACOLE ȘI CAIETE DE AMINTIRI", concepută şi vernisată pentru prima dată de către instituția noastră în data de 18 noiembrie 2021, a fost itinerată, poposind de această dată la Ploieşti.
Expoziţia a fost vernisată miercuri, 24 aprilie, la sediul Muzeului de Istorie şi Arheologie Prahova Ploieşti din str Toma Caragiu nr 10 şi va putea fi vizitată până în luna iunie.
Mulţumirile noastre se îndreaptă către minunatele gazde, dl manager Mihai DUMITRACHE, dna Irina VOINESCU, dna Liliana PETREA şef serviciu Patrimoniu, dna director economic şi către întregul colectiv al instituţiei.
Mulţumiri colaboratorilor şi prietenilor mei Cristian şi Mihail DUMITRU, Asociaţia Muzeul Jucăriilor Bucureşti, deţinătorii acestor obiecte (parte a unei colecţii particulare impresionante de peste 100 de mii de obiecte de toate felurile) fără de care această itinerare nu ar fi putut avea loc.
Şi nu în ultimul rînd, mulţumim presei din Ploieşti care a făcut cunoscut evenimentul nostru şi care a fost prezentă şi la vernisajul expoziţiei.
Expoziția cuprinde oracole , caiete de amintiri din intervalul 1880-1980 și obiecte școlare care fac parte din colecția particulară Cristian și Mihail Dumitru, Asociația Muzeul Jucăriilor București.
Vernisajul expoziţiei a fost unul de succes iar noi ne exprimăm speranța ca această expoziţie să reprezinte doar începutul unei fructuoase colaborări.
Prin aceste colaborări cu diferite instituţii sau organizaţii, privind derularea unor proiecte culturale (inclusiv sub forma unor expoziţii temporare), Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” ţinteşte către noi formule de parteneriat, continuând în același timp relațiile mai vechi ori prefigurând altele în viitor.
Vernisajul expoziţiei temporare "100 de ani de istorie reflectată în oracole şi caiete de amintiri" -
Istoria din suflet. Oracole și caiete de amintiri vor fi expuse, de miercuri, la Ploiești
La Ploiești, expoziție de oracole și caiete de amintiri din perioada http://www.amosnews.ro/vernisajul-expozitiei-temporare.../
Vernisajul expoziţiei temporare "100 de ani de istorie reflectată în oracole şi caiete de amintiri" -
Oracolele altor timpuri vin sa-si spuna povestea la Ploiesti -

















2 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari doamna Mihaela! Sunteti grozava!

Anonim spunea...

Felicitari!