Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

joi, 25 mai 2017

MIRON COSTIN, FILE DE CRONICĂ, ed a IV-a

Şcoala Gimanzială, comuna Trifeşti,STRUCTUTĂ ŞCOALA GIMNAZIALĂ "MIRON COSTIN", organizează în data de 26 mai 2017, SIMPOZIONUL – CONCURS ,INTERJUDEŢEAN MIRON COSTIN, FILE DE CRONICĂ, ed a IV-a
Activităţile se adresează elevilor, profesorilor, cercetătorilor şi se vor desfăşura pe două secţiuni:
1. Referatele/eseurile cadrelor didactice - cu participare directă sau indirectă- să se încadreze în tema Miron Costin, file de cronică sau Evenimente istorice care au marcat istoria comunității locale. Participanții direcți își vor prezenta lucrările în cadrul simpozionului desfășurat la Scoala Gimnazială Miron Costin în data de 26 mai 2017.
2. Pentru elevii din clasele III-XII -Referate/desene/colaje, îndrumaţi de un cadru didactic, cu tema Comemorări și aniversări în anul 2017: 140 de ani de la începutul războiului de independență, 160 de ani de la lucrările divanurilor ad-hoc, 100 de ani de la primul război mondial.
Acest proiect a luat naştere ca o necesitate de a cultiva elevilor mândria apartenenţei spirituale la poporul român prin valorificarea istoriei locale şi naţionale. Prin urmare, cercetarea personalităţilor locale conduce elevii pe drumul descoperirii istoriei locurilor natale într-o altă lumină, deosebită de prezentarea didactică de la catedră. Pe de altă parte se vor realiza şi schimburi de experienţă între şcoli şi alte instituţii de cultură prin promovarea bunelor practici în educaţie sau între profesorii şcolii şi cadrele didactice sau oamenii de cultură particanţi sau implicaţi în proiect.
Sunt implicate următoarele instituţii:Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, Muzeul de Istorie Roman, Consiliul Local Trifeşti, Parohia Trifeşti, Parohia Miron Costin, Parohia Brănişteni, Şcoala Gimnazială Trifeşti, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” şi Asociația Mitropolit Visarion Puiu.
Activitatea, a fost iniţiată de profesorul de istorie Pavel Petrea şi coordonată tot de domnia sa şi directorul Lupu Carmen.
Deschiderea simpozionului va avea loc la Şcoala Miron Costin din comuna Trifeşti, ulterior, invitaţii împreună cu un sobor de preoţi, se vor deplasa la mormântul cronicarului unde se va oficia o slujbă de pomenire.
Printre invitaţi se numără prof. Violeta Lăcătuşu, conf univ.dr. Dumitru Boghian, titularul Catedrei de istorie veche de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, pr.Florin Ţuscanu, Expert patrimoniu Mihaela Băbuşanu de la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, autorități locale, foști și actuali profesori ai şcolilor din comună, elevi.
Susţinătoarea evenimentului este Primăria Trifeşti.


Niciun comentariu: