Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

joi, 4 ianuarie 2018

+ Conf univ. dr. MIHAI LAZĂR 8 aprilie 1946-4 ianuarie 2018


+ Din păcate, începutul de an debutează cu o veste tristă.


Astăzi dimineaţă a trecut la cele veşnice conf.univ.dr. Mihai Lazăr, de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumătorul meu de licenţă.

Profesorul Mihai Lazăr, fost decan al Facultăţii de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava, şeful catedrei de istorie etc suferea de o boală cronică din cauza căreia avea nevoie de transfuzii de sânge de cel puţin două ori în fiecare lună.
S-a născut în Vânători Neamț, la data de 8 aprilie 1946. A urmat studiile liceale la Școala Medie ”Ștefan cel Mare” din Tg.Neamț, iar pe cele de licență și doctorat la Facultatea de Istorie-Filozofie a Universității ”Al.I.Cuza” din Iași. A absolvit facultatea ca șef de promoție pe țară. A profesat în învățământ încă de la absolvirea studiilor (și până mai ieri...) și a lăsat în urmă generații de studenți și profesori. Și-a dedicat munca cercetării științifice din domeniul medievisticii, publicând astfel lucrarea fundamentală în domeniul medievisticii românești ”Realități fiscale din Țara Moldovei”.
Pentru cei interesaţi să îi fie alături pe ultimul drum, vă pot spune că este depus la cimitirul "PACEA" şi că DUMINICĂ la ora 14 va avea loc slujba de înmormântare.

8 aprilie 1946-4  ianuarie 2018

Rămas bun, domnule profesor!




Niciun comentariu: