Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

luni, 16 octombrie 2023

“POEZIE CU EŞARFĂ ROZ” ediţia a II-a

“POEZIE CU EŞARFĂ ROZ” ediţia a II-a, s-a desfăşurat într-un cadru emoţionant, într-o zi cu mai multe semnificaţii: luna constientizarii si preventiei cancerului de sân, cea mai frecventă formă de cancer la femei, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva dar şi a însoţirii pe ultimul drum al Tudoriţei, membră a asociaţiei, cea care prin puterea sa de luptă extraordinară, prin sufletul său aparte, prin poezia şi toate creaţiile sale, a ţinut unit acest grup frumos.
Prin poezie, fetele SOFI ROZ şi-au alinat tristeţea pierderii Tudoriţei care parcă a ales anume această zi pentru ultimul său drum.
Evenimentul a debutat cu un poem scris chiar de Tudoriţa care parcă, cumva, a moderat evenimentul, apoi Mihaela Băbuşanu şi Florentina Stanciu au recitat din creaţiile proprii. Lor li s-a alăturat şi Daniela Huţu, membră a asociaţiei, care este şi o poetă sensibilă şi dragă nouă, tuturor.
Poezia a fost mai mult decât oricând alinare, terapie, acceptare, omagiu şi conştientizare.
După eveniment, doamnele SOFI ROZ şi-au pus doliu pe eşarfele roz şi au plecat să îşi ia rămas bun de la Tudoriţa. Dar, fără îndoială, Tudoriţa va supravieţui. Va supravieţui frumos în amintirile tuturor.
S-a vorbit despre continuarea acestei tradiţii, a acestui eveniment, care sperăm să devină şi mai frumos, şi mai amplu şi în care sperăm să ni se alăture şi alţi poeţi, sau să ni se realăture şi poetele care din diferite motive nu au putut fi astăzi prezente alături de noi, şi mă refer la Silvia Miler şi Rodica Dascălu membră a asociaţiei, alături de care am iniţiat şi susţinut anul trecut, prima ediţie a evenimentului.
“Trăieşte cu ardoare, iubind fără măsură,/ stai drept în faţa vieţii la orice lovitură,/nimic să nu te-ndoaie, fii dară drept mereu/ și nu-ți pierde credința nicicum în Dumnezeu!”
Această strofă, din poemul “Fii îndrăzneț și luptă!” scris de Nicu Hăloiu, a devenit cred, un fel de slogan al întâlnirii de ieri.
Mulţumiri doamnelor Mioara Spiridon preşedinta asociaţiei, Dorica Platon vicepreşedinte şi tuturor membrelor şi participanţilor.
Un eveniment despre conştientizare, prietenie, unitate, putere, umanitate, solidaritate şi frumos!
Fiţi sănătoase doamnelor! Să trăiţi mulţi ani fericiţi, întru poezie vie!













Niciun comentariu: