Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

luni, 8 iulie 2024

- Te iubesc, spuse Micul Prinț
- Și eu te vreau, zise trandafirul.
- Nu e același lucru..., a răspuns Micul Prinț.
... Să vrei înseamnă să intri în posesia a ceva, a cuiva. Este a căuta în ceilalți ceea ce îți poate umple nevoile personale de afecțiune, companie... A dori înseamnă a ne face propriul nostru din ceea ce nu ne aparține, este să deținem sau să ne dorim ceva care să ne satisfacă, pentru că la un moment dat ne lipsește ceva.
A iubi înseamnă a-ți dori binele unul altuia, chiar dacă celălalt are aspirații diferite de ale tale.
A iubi înseamnă a permite celuilalt să fie fericit, chiar dacă drumul lui este diferit de al tău. Este un sentiment altruist care vine dintr-un dar al sinelui, se dăruiește în întregime din inima ta.
Când iubești, dăruiești fără să ceri nimic la schimb, pentru plăcerea simplă și pură de a dărui. Dar, sigur, acest dar altruist se face doar atunci când știi. Putem iubi doar ceea ce știm, pentru că a iubi înseamnă a te arunca în gol, a avea încredere în viață și în suflet. Sufletul nu se cumpără și nu se vinde. Și, să știi, înseamnă să știi exact totul despre tine, bucuriile tale, liniștea ta, dar și supărările tale, luptele tale, greșelile tale. Pentru că dragostea transcende cearta, lupta și greșelile, dragostea nu este doar pentru momente de bucurie.
A iubi este încrederea absolută că orice s-ar întâmpla vei fi mereu acolo. Nu pentru că îmi datorezi ceva, nu din posesie egoistă, ci doar a fi acolo, într-o companie silențioasă.
A iubi înseamnă a ști că timpul nu va schimba nimic, nici furtunile, nici iernile tale.
A iubi înseamnă a-i dărui celuilalt un loc în inima ta unde să stea acolo ca un tată, o mamă, un fiu, un prieten, și să știi că în inima lui există un loc pentru tine.
A dărui iubire nu înseamnă iubire goală, dimpotrivă, o sporește. Modul de a dărui atât de multă iubire este să-ți deschizi inima și să te lași iubit.
- Am înțeles, zise trandafirul.
- Nu căuta să înțelegi iubirea, trăiește-o!, spuse Micul Prinț.
Antoine de Saint-Exupéry - “Micul prinț”




Niciun comentariu: