Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

sâmbătă, 6 iulie 2024

Despre tristeţe

"Te-a recucerit și apoi iar dispare. El a reiniţiat totul, te-a sunat, ați vorbit ore în şir, v-aţi scris sute de mesaje,v-ati întâlnit, a fost de vis, dar apoi pauză. Nu mai inițiază nimic sub pretextul că este foarte ocupat şi poate chiar este. Dar asta nu înseamnă nimic. Oricât de ocupat ai fi, nu se poate să nu găseşti timp, măcar un minut pe zi, să scrii un mesaj scurt.
Tu ești însă confuză și te gândești dacă ai procedat corect răspunzând cu inima, așa cum este firesc şi dacă nu cumva iar ai greşit undeva. Parcă ai fi prinsă într-o capcană.
Nu contează ce spune un barbat ci ceea ce face după ce spune, chiar dacă nu ți-a promis nimic.Contează ce face după acele întâlniri pline de miraj dar şi ce spune DUPĂ. Iubirea are durabilitate si fapte. Important este ca un bărbat sa treacă testul timpului . Sa vezi ce face el in viitor pentru tine sau cu tine. Timpul si faptele ne dezvaluie cine este, faptele sale ulterioare ne arata realitatea. Se spune că trebuie să te ataşezi de cineva în funcţie de ce face nu de ce spune.Suntem insa in stare să fim atât de raționali? Nu!
O experienta nefericită in dragoste este atunci când un barbat, dupa ce a facut tot posibilul sa te cucerească sau recucerească, ţi-a aratat ca te place, te-a curtat, în cele din urmă te-a cucerit, se retrage brusc lasandu-te confuza si implicit rănită. Şi el nu îşi dă seama sau mai rău,poate nu îi pasă. Si mai rău de atât, nu este prima oară. Este o experienta frustrantă, mai ales că la inceput el era cel interesat si isi dorea ca tu sa ii dai "another chance". El se intreba de ce s-a terminat atunci, nu gasea o explicatie si a dat de inteles ca ar fi putut fi mult mai mult decât a fost, că ai fost şi ai rămas foarte importantă pentru el, chiar dacă acum este prins în alte angajamente. Si tu ai fost fericita ca in sfârșit a realizat, ceea ce reprezinta el pentru tine și că ți se răspunde, că Universul te răsplătește pentru că ai fost şi ai ramas fidela unei singuri iubiri, chiar daca au trecut peste voi, mai multi ani, oameni si situatii noi.
Dar iată că îți consumi energia din cauza aceasta si te simti dezamagita, rănită de comportamentul lui recent si noua lui atitudine. A fost doar curios?. A vrut doar sa te recucereasca? Cert este că te-a amprentat, si te-a amprentat pentru totdeauna. Cu un inceput intensiv, minunat, la fel ca și data trecută.
Nu mai este la fel de curios, nu mai este la fel de interesat, nu îţi mai scrie în fiecare zi, nu mai foloseşte cuvinte frumoase, nu mai dă nici măcar like pe facebook la orice postare ca înainte, este rece şi tu simţi asta, distant. Iti scria zilnic, se interesa daca esti bine, iti scria si iti spunea vorbe frumoase, se bucura mult cand va revedeati. Iti doresti ca omul iubit sa treaca proba timpului, frumos,asezat, fără schimbări radicale de o lună la alta, de la vorbă la alta, de la atitudine la alta, să fie alături de tine când ai nevoie, să simtă că ai nevoie de sprijin aşa cum simţi tu.... Oare de ce s-a schimbat?Pentru că nu mai are curiozităţi? Pentru că de fapt afirmaţiile atât de potrivite, pe care le-ai aşteptat încă de la finalul primei etape a relaţiei nu se verifică în timp?Nu rezistă în timp?De ce?
Atunci cand te atasezi atât de mult, te destăinui, faci afirmaţiile pe care le tineai adânc ingropate in suflet, iti pui sufletul in palma, speri şi crezi, nu mai eşti precaută, prudentă, atentă, nu mai esti circumspectă, nu îţi mai funcţionează simţurile, parcă nu mai eşti centrată pe tine.Aşa este şi firesc de fapt, te comporţi natural, după cum simţi, fără să ascunzi ceva, fără să cosmetizezi realitatea, dar se pare că nu este "sănătos". În mod clar, barbatii sunt interesati de cucerire iar dupa cucerire multora le scade interesul deşi noi ne dorim un barbat cu angajament, capabil de relatie, grija si responsabilitate, de prietenie, de afectiune, să fie alături de tine când ai nevoie, să ştie că ai nevoie şi când ai nevoie chiar fără să i-o spui, capabil SĂ SIMTĂ, SĂ TE SIMTĂ, asta însă din păcate nu se întâmplă sau se întâmplă foarte rar.Cel puţin nu din direcţia de care eşti interesată.
Da, nu spun ceva nou...de ce sperăm şi avem aşteptări diferite față de ceea ce se întâmplă în realitate? Dacă vorbim de dezamăgire? Nu ştiu....în mod clar însă, vorbim de tristeţe, multă tristeţe..... "


Niciun comentariu: