Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

vineri, 3 iulie 2015

Mândră de numele şi strămoşii mei băbuşani

   Un motiv în plus să sărbătoresc cum se cuvine ziua de 2 iulie <3
PROUD OF MY ANCESTORS/Mândră de numele şi strămoşii mei BĂBUŞANI
   Se pare că actul de naştere al satului BĂBUŞA se identifică cu perioada Moldovei în timpul marelui ŞTEFAN CEL MARE când răzeşii BĂBUŞANU, BECIU, MITACHE şi LUPAN au primit pământuri din partea Voievodului, drept recunoaştere a faptelor lor de vitejie în urma bătăliei de la Podul Înalt/ Vaslui.De aici se poate deduce că băbuşanii erau aprigi la mânie, iscusiţi în luptă şi că sunt pe aceste meleaguri şi cu acest nume ante 1475
   I AM PROUD OF THEM
   Astfel, Joi, 2 iulie 2015,  la orele 12, reprezentanţi ai muzeului de istorie "Iulian Antonescu", ai autoritatilor locale si judetene, in frunte cu prefectul Dorian Pocovnicu, alături de militari din Garnizoana Bacău, precum si membri ai asociatiilor "Ştefan cel Mare", "Cultul eroilor", veterani de război, reprezentanţi ai primăriei Bacău au venit la statuia din centrul orasului să aducă un omagiu domnitorului. Un sobor de trei preoti au rostit rugăciunile de pomenire a  binecredinciosului voievod.
  La început nedumeriţi, câţiva trecători au fost învinşi de curiozitate şi au ales să privească întregul ceremonial dintr-un colţ al Parcului Trandafirilor, amintindu-şi ulterior că în aceasta zi românii il praznuiesc pe Stefan cel Mare si Sfânt, binecredinciosul voievod al Moldovei.  Despre importanta acestei zile a vorbit prof. univ. dr. Ioan Mitrea, membru de marca al Asociatiei Culturale "Ştefan cel Mare".
Foto:Liviu Mafei, "Deşteptarea"















Niciun comentariu: