Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

miercuri, 21 august 2019

Sâmbătă 24 august, ora 16, Aleea Parcului. Vă aşteptăm!

Sâmbătă 24 august, ora 16, Aleea Parcului. Vă aşteptăm!

   În acest sfârşit de săptămână, în perioada 23-25 august, la Bacău va avea loc  a 3-a ediție Street Delivery Bacău.Ediţia din acest an va avea numele „Poezia e in stradă”.
Street Delivery 2019 va avea ca loc de desfăşurare  Aleea Parcului / Parcul Cancicov/Teatrul de Vară “Radu Beligan şi este un proiect  implementat prin Asociația Ingenious Drama.
“Ediţia din acest an Street Delivery Bacău se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului. Plus doza firească de distracție”. (organizatorii)
Festivalul își concentrează atenția pe îmbinarea activităților artistice cu elemente de design și arhitectură specifice, prin crearea de instalații și a unui mobilier urban. Cuprinde, in plus, ateliere pentru copii si adulti, performance, proiecte ale societatii civile si dans, spectacole.Unul din obiectivele evenimentului de anul acesta este și realizarea primelor biblioteci din Spitalul Județean Bacău. O campanie de strângere de cărți demarată între 4 iulie si 4 august 2019 care a ajuns la peste 66.000 de persoane din Bacău, București, Iași, Piatra-Neamț și care a adunat sute de cărți aduse de către oameni pentru oameni.      Street Delivery 2019 se desfaşoară succesiv in 9 orase, pe parcursul a 4 luni: Bucuresti: 14-16 iunie, Iasi: 14-16 iunie , Baia-Mare: 28-30 iunie , Cluj-Napoca: 13-14 iulie ,Oradea: 26-28 iulie , Bacau: 2-4 august, Sibiu: 9-11 august , Craiova: 6-8 septembrie, Timisoara: 13-15 septembrie.
   Street Delivery 2019 — Poezia e în stradă! este un eveniment organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, co-finanţat prin #TimbrulDeArhitectură. Identitatea vizuală a ediţiei cu numărul 14 este semnată de Bianca Dumitraşcu, artist vizual & designer de litere.“După 13 ani, ne-am gândit să luăm o pauză de la criticisme şi să ne uităm la oraş cu ochi mai blânzi. Poate, poate ne-om reîndrăgosti de el. Pentru că oraşul, ca şi poezia, se înţelege pe deplin atunci când îl cunoşti faţă-n faţă, nu bară la bară. Atunci când îl creezi, nu când îi cauţi greşelile şi incoerenţele. Aşa că ne-am propus să nu mai comentăm oraşul, ci să-l compunem. Cu gândul acesta a apărut tema Street Delivery 2019 — Poezia e în stradă!”(spun organizatorii).
   La Bacău, în data de 24 august, de la ora 16, în cadrul acestui eveniment va avea loc şi momentul poetic denumit “Aleea florilor de plumb” în care îşi vor da concursul poeţii: Mihaela BĂBUŞANU, Rodica DASCĂLU,  Ramona ROMAN şi un englez, iubitor de poezie, Andrew McALLISTER.
“Poeţii cunoscuţi ai Bacăului dar nu (incă) membri USR îşi adună foile, cărţile, pixurile şi ideile şi se întâlnesc în stradă pentru a fi văzuţi şi ascultaţi de trecători. De obicei astfel de serate, cenacluri sau întâlniri aveau loc în spaţii închise, restrânse de această data totul va fi public, expus, personajele lor centrale, iubirile, deznadejdile, durerile, emoţiile, haiku-urile, poezia ies în stradă, se expun”. (Mihaela Băbuşanu-poet participant& coautor moment).


Niciun comentariu: