Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

marți, 26 septembrie 2023

Festivalul-Concurs Național de Poezie „Avangarda XXII“, ediţia a XX-a

S-a tras cortina peste a XX-a ediţie a Festivalului-Concurs Național de Poezie „Avangarda XXII“,
Vineri, 22 septembrie, au debutat manifestările Festivalului-Concurs Național de Poezie „Avangarda XXII“, ediția a XX-a, organizat de Fundația Culturală „Georgeta și Mircea Cancicov“.Astfel, la pensiunea ,,Balta Albastră”, din satul Siret, unde a avut loc colocviul pe tema ,,Literatura necenzurată și impostura”, susținut de scriitorii Radu Voinescu, Valentin Talpalaru, Maria Nițu, Daniel Mariș și Lucian Strochi.
Sâmbătă, în cea de a II-a zi a festivalului, la biserica ,,Precista” a avut loc colocviul pe tema ,,Minunea – dincolo de logică și rațional”. În legătură cu tema, au luat cuvântul scriitoarea Ecaterina Petrescu Botoncea, prof.univ. dr. Simona Modreanu, scriitorul Radu Voinescu, președintele juriului, prof. Alina Munteanu, preoții Constantin Tomozei, Mihail Tomozei şi Stelian Grădinaru iar poeții invitați au recitat din lirica proprie. Interpreta Oana Creţu a dat o notă aparte atmosferei, prin muzica liturgică şi pricesnele interpretate.
După amiază, la Centrul de Cultură „George Apostu” a avut loc festivitatea de premiere în acorduri de toamnă blândă şi muzică folk interpretată de Florin Țuțuianu și Tibi Ioniță.
Proiectul cultural este coordonat şi organizat, de nu mai puţin de 20 de ediţii, de către scriitorul Victor Munteanu – președintele Asociației „Georgeta și Mircea Cancicov”.
Multă sănătate şi felicitări pentru buna organizare şi a acestei ediţii!








Niciun comentariu: