Mihaela Băbuşanu

Mihaela  Băbuşanu
"De unde sunt eu?sunt din copilăria mea ca dintr-o țară!"

miercuri, 13 septembrie 2023

IN MEMORIAM: MAGDALENA VULPE (14 aprilie 1936-13 septembrie 2003)

Cu ani în urmă, împreună cu Magdalena Vulpe, nepoata cunoscutului filolog și profesor, prim rector al Universității românești din Cluj, Sextil Pușcariu, mare cărturar român, actor în momente esențiale din viața Transilvaniei și a României începutului de secol XX.
Dna Magdalena Vulpe la rândul său personalitate importantă, lingvist de mare valoare şi soţia Academicianului Alexandru Vulpe.
Personal, le sunt şi acum recunoscătoare şi pentru faptul că m-au găzduit în casa lor din Bucureşti în cel puţin două perioade mai lungi, pentru cum m-au primit, pentru încrederea acordată şi pentru faptul că întotdeauna se străduiau să ne simţim cât mai bine. Erau şi nişte gazde minunate.
Nu pot uita cum ne aşezau la masa în fiecare seară alături de dumnealor, locul pe care îl ocupam la masa, despre serile de audiţii la care participau personalităţi marcante ale vieţii culturale bucureştene, despre micile atenţii pe care ni le aducea dl Vulpe în fiecare zi ca unor copii, despre plimbarea dumnealui prin parc în fiecare seară după cină, despre paharul de vin roşu de la masă, despre discuţiile noastre şi curiozitatea domniei sale atunci când preparam ceva “traditional” de mâncare etc
Poza aceasta nu este deloc una reuşită, însă este singura pe care am reuşit să o regăsesc, dintr-un album întreg de poze cu domnul şi doamna Vulpe, de urma căruia nu mai reuşesc să dau ....


Niciun comentariu: